Δραματική έκκληση προς τον αμερικανικό πολιτικό κόσμο ωστε να επιτευχθεί συναίνεση στο πρόβλημα με το αμερικανικό χρέος απηύθυνε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με σημερινό διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο.

Μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο από την άρνηση των δύο κομμάτων να συμφωνήσουν, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να βρεθεί μια διακομματική λύση, τονίζοντας ότι αυτή βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Αμερικανών.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί η υψηλή πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών (ΑΑΑ), που κινδυνεύει από το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας, αλλά, όπως χαρακτηριστικά είπε, το πολιτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι ανάλογης αξιοπιστίας. «Στα χέρια μας βρίσκεται η λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους Αμερικανούς να πιέσουν τους βουλευτές τους να συναινέσουν στην εξεύρεση μιας λύσης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι Ρεπουμπλικανοί ετοιμάζονται να καταθεσουν μια νέα πρόταση στο νομοσχέδιό τους, ώστε να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας και να καταστεί εφικτό οι ΗΠΑ να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως τις 2 Αυγούστου. Δεν αποκλείεται η νεά ψηφοφορία να διεξαχθεί ακόμα και σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook