Η Περιφέρεια Κρήτης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει το Σαββάτο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στα ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά, την Παγκρήτια Εκπαιδευτική Συνάντηση Στελεχών και Μελών Τοπικών Συμβουλίων.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932), είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη ασκούν επιχείρηση, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.  Σύμφωνα με το Καταστατικό του αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Με δυναμικά προγράμματα δράσης και προσφοράς, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά  μέλη της κοινωνίας. Το Σ.Ε.Ο εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας.
 
Στη διάρκεια της συνάντησης τα ενήλικα μέλη μας θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να εμβαθύνουν στα χαρακτηριστικά ηλικίας των παιδιών, σε στοιχεία προγραμματισμού, αυτοδιοίκησης, προγράμματος, αξιολόγησης, ατομικής προόδου, εκπαίδευσης παιδιών, προετοιμασίας και οργάνωσης εκδρομών, ασφάλειας παιδιών. Επίσης τα Μέλη Τοπικών Συμβουλίων θα εκπαιδευτούν στη διαχείριση εθελοντών, κρίσεων & πόρων αλλά και θα πραγματοποιήσουν τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας. Στη διάρκεια της συνάντησης θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εργαστήρια Τεχνικών Γνώσεων, Social Media & Τεχνολογίας, Δημοσίων Σχέσεων, Θεατρολογίας-Φαντασίας, Ψυχολογίας και Διαχείρισης Ανηλίκων. Τέλος θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος «Προσφυγικές Ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα».

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν πάνω από 85 ενήλικα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού από όλη την Κρήτη. Σήμερα στην Κρήτη υπάρχει Οδηγισμός σε Σητεία, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, Νεάπολη Λασιθίου, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Χερσόνησο και επανιδρύεται στο Καστέλλι Κισσάμου.

Τη συνάντηση θα παρευρεθούν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΟ κα. Λένα Λεβίδη και η Γενική Έφορος κα. Τόνια Ζώτου. Επίσης τα Στελέχη θα έχουν τη χαρά να συναντηθούν με την Έφορο Κλάδου Αστεριών κα. Αντιγόνη Κανταρέλη και τον Έφορο του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών κ. Γιώργο Παπαδούλη, που θα βρίσκονται μαζί μας για να εκπαιδεύσουν τα Στελέχη της Κρήτης στα σύγχρονα δεδομένα του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος. Τέλος τη συνάντηση θα πλαισιώσουν Εκπαιδευτές όλων των Κλάδων και Τοπικών Συμβουλίων, Αρχηγοί Κατασκήνωσης, Συνεργάτες & Υπεύθυνοι Κλάδων.

Ευχαριστούμε θερμά το ΤΕΙ Κρήτης, και ειδικότερα τη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών, για την υποστήριξη και τη φιλοξενία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6945186432, [email protected] ή με την Κοματσουλάκη Ερη  6982168526

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook