Ο Δήμος Χανίων υπέβαλε σήμερα, Παρασκευή 11/11/2016, στο Πράσινο Ταμείο πρόταση χρηματοδότησης για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.).

Η πρόταση κατατέθηκε μετά από σχετική Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου προς τους Δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων.

Στόχος είναι η χρηματοδότηση μελέτης, η οποία θα προτείνει λύσεις σε κεντρικά ζητήματα, που αντιμετωπίζει η αστική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Χανίων. Σημαντικότερα από αυτά είναι η βελτίωση της κινητικότητας των οχημάτων, η ενίσχυση της στάθμευσης, η βελτίωση της μετακίνησης των πεζών, η ενίσχυση της μετακίνησης με ποδήλατο και δημόσιες συγκοινωνίες  και άλλα.  

«Η πρόταση του Δήμου Χανίων προς το Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση ΣΒΑΚ είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσουμε συνολική εικόνα των παρεμβάσεων, που πρέπει να γίνουν, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κινητικότητας εντός της πόλης των Χανίων. Παρεμβάσεων, που αφορούν όχι μόνο το κυκλοφοριακό αλλά κυρίως τη βελτίωση του δημόσιου χώρου και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πεζών. Εφόσον εγκριθεί η πρότασή μας, θα μπορέσουμε να εκπονήσουμε με επιστημονικά κριτήρια έναν οδικό χάρτη βελτίωσης των συνθηκών κινητικότητας στο κέντρο της πόλης το επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων,  Δημήτρης Φραγκάκης.    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook