Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα η μελέτη ανάπλασης της Νέας Χώρας και όπως φαίνεται κάποια στιγμή θα αναμορφωθεί η περιοχή.

Και λέμε κάποια στιγμή, γιατί όλα τα έργα στα Χανιά ξεκινάνε από μία μακέτα και κάποια στιγμή μπορεί και να γίνουν.  

Είδαμε μακέτες και στην ανάπλαση του Κουμ Καπί, υποσχέσεις για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς και μυστήριες και ξαφνικές αγορές των 800.000€ για κατασκευή βιβλιοθήκης, αλλά έργα δεν βλέπουμε να γίνονται. 

Και να μην αναφέρω εννοείται και άλλες υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής, όπως την αξιοποίηση των Αγίων Αποστόλων και της παραλιακής ζώνης από το τέρμα της οδού Σελίνου. 

Αλήθεια, τι θα γίνει εκεί, θα γίνει κάτι, θα γίνει επιτέλους μία ανάπλαση που θα αλλάξει την φυσιογνωμία όλης της πόλης;

Και τώρα που το ανέφερα… ισχύει αυτό που ακούστηκε ότι θα δοθεί σε ιδιώτη το παλιό στρατόπεδο των Λοκατζήδων στους Αγ. Αποστόλους; Γιατί τελευταία στον Δήμο παρατηρούμε ότι υπάρχει μία στροφή στην ανάθεση σε ιδιώτες διαφόρων έργων και υπηρεσιών.

Σχολεία με ΣΔΙΤ (αν θα γίνει ποτέ και αυτό), σκοτεινές ΜΚΟ στο παιχνίδι της κοινωνικής πολιτικής και.. κτίρια που πληρώθηκαν από την τσέπη των Χανιωτών για στέγαση υπηρεσιών να μετατρέπονται σε ξενοδοχεία (!).

Και βέβαια, μέχρι να γίνουν τα έργα αυτά, η λογική που επικρατεί στον Δήμο Χανίων είναι να αφήσουμε να ρημάξουν αυτές και άλλες περιοχές, αφού είδαμε πρόσφατα τα χάλια στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης με τους στύλους να πέφτουν σε πολίτες, βλέπουμε και τα χάλια της Νέας Χώρας με τα σπασμένα και βρόμικα πεζοδρόμια και βέβαια τις βρομιές και το σκοτάδι που επικρατεί στους Αγ. Αποστόλους.

Στον Δήμο όμως επικρατεί η λογική να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, να παίξουμε επικοινωνιακά με τον κόσμο και βλέπουμε.

Αυτό όμως που δεν έχουν αντιληφθεί στα γραφεία της οδού Κυδωνίας είναι ότι πρέπει να ασχοληθούν με την καθημερινότητα, με την βελτίωση της ζωής των πολιτών μέσα και έξω από την πόλη και να αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει και μάλιστα αρχίζει και τα “χώνει” κιόλας.

Όλα αυτά βέβαια δεν τα λέμε εμείς, αλλά οι πολίτες. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της παρουσίασης της ανάπλασης της Νέας Χώρας, πήραν φωτιά τα σχόλια στο Facebook, όπως θα δείτε παρακάτω. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook