Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων της επετείου του ολοκαυτώματος της Ι.Μ. Αρκαδίου έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από την οργανωτική επιτροπή των Αρκαδίων Αγώνων  για την αναβάθμισή τους. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε να γίνουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώστε να μπορέσουν αθλητές από όλα τα μέρη της Κρήτης αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα να πάρουν μέρος σ’ αυτούς.

Ο τερματισμός των αγώνων αποφασίστηκε να γίνει στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη»,  ώστε οι εκδηλώσεις να μην εμποδιστούν από τυχόν άσχημες καιρικές συνθήκες. Δόθηκαν στους αθλητές κίνητρα για να συμμετάσχουν, όπως δωρεάν μεταφορά τους, με την βοήθεια του ΚΤΕΛ, από Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο και Χανιά αλλά και από την πόλη του Ρεθύμνου στα σημεία εκκίνησης καθώς και επιστροφής τους μετά το τέλος των αγώνων. Διοργανώθηκε pasta party στο Σπίτι του Πολιτισμού το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, με μουσικό πρόγραμμα, όπου έγινε και η τεχνική ενημέρωση των αθλητών. Δόθηκε σε όλους τεχνικό μπλουζάκι και ειδικά φιλοτεχνημένο μετάλλιο. Η φετινή διοργάνωση ξεχώρισε για  το  ρεκόρ συμμετοχών στον Αρκάδιο Δρόμο και στο Δρόμο 6.000 μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ειδική βράβευση από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή στον Προβιά Γεώργιο, ο οποίος  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έδαφος και το αργυρό στους κρίκους,  στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, που πραγματοποιήθηκε στην Τραπεζούντα της Τουρκίας και στον Σταυρουλάκη Ανδρέα για την συμμετοχή του στην ομάδα που κατέκτησε την 4η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό, στους ίδιους αγώνες.  

Το στοίχημα της Οργανωτικής Επιτροπής για την επόμενη χρονιά είναι οι Αρκάδιοι Αγώνες να καθιερωθούν ως μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης, όπως αρμόζει άλλωστε,  μια και είναι από τους παλιότερους σύγχρονους αγώνες της Ελλάδας. Η Οργανωτική Επιτροπή των Αρκαδίων Αγώνων ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

•    Αρκάδιος Δρόμος. (συμμετείχαν 270 άνδρες  και  40 γυναίκες)

•    Παραδοσιακό αγώνισμα «Κρητικό Βόλι» με 11 συμμετοχές στους άνδρες και 15 συμμετοχές στους μαθητές δημοτικών σχολείων. 

•    Δρόμος 6.000 μέτρων. ( συμμετείχαν 132 άνδρες και 93 γυναίκες)

•    Δρόμος 1.000 μέτρων μαθητών (32 συμμετοχές) και μαθητριών (23 συμμετοχές) από Δημοτικά Σχολεία.

•    Καλλιτεχνικό Δρώμενο από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άδελε.

•     Επίδειξη από αθλητές-τριες του συλλόγου Ο.Κ.Α. Αρκάδι στο Τραμπολίνο.

•    Από την Χορωδία του συλλόγου Ρεθυμνίων  Μικρασιατών ακούστηκαν σε πρώτη εκτέλεση Ύμνοι στους πεσόντες της Ι.Μ. Αρκαδίου, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Γιακουμάκη.

•    Παρουσίαση Παραδοσιακών χορών της Κρήτης από μουσικοχορευτικούς συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ