Παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 11/11/2016, από τον Δήμο Χανίων και τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) ο Συμβουλευτικός Σταθμός και η Κινητή Μονάδα, που συνδράμει στο έργο του Σταθμού, στην πάροδο Κανεβάρο, τα οποία περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Παλιάς Πόλης του Δήμου. 

Η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών στήριξης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συμβουλευτικής σε μία σειρά θεμάτων σχετικών με την υγεία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον ρατσισμό, την ισότητα των φύλων, την ενδοοικογενειακή βία, την ανεργία,  κ.λ.π.

“Δίνουμε ψυχή σε μία συμβουλευτική δομή του Δήμου μας, που λειτουργεί σε δημοτικά κτίρια στην πάροδο Κανεβάρο, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής τους. Πρόκειται για ένα έργο, που ξεκίνησε από το 2010, επί δημαρχίας Κ. Βιρβιδάκη, συνεχίστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σήμερα ο συγκεκριμένος χώρος αποκτά τον σκοπό για τον όποιο προοριζόταν”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τονίζοντας ότι η ωφελιμότητα της δομής είναι σημαντική, καθώς παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όποιον συμπολίτη μας απευθυνθεί στον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.. 

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας το έργο του Σταθμού συνδράμει η Κινητή Μονάδα, με έμφαση στην υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας, συμβουλευτικής και ευαισθητοποίησης στις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου μας. 

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελευθερία Αλιφιεράκη, ήδη έχει προωθηθεί η υλοποίηση προγραμμάτων, που αφορούν το αλκοόλ, το κάπνισμα, την υγιεινή διατροφή, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη τη Δευτέρα 14/11/2016 το προσωπικό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και η Κινητή Μονάδα θα βρίσκονται στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου θα παρέχονται διατροφικές συμβουλές και θα γίνονται μετρήσεις σακχάρου. 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού και προγραμματισμό συναντήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 28213-41630, 28213-41628, 28210-54650. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook