Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διωργανώνεται την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας στις 18.00 το απόγευμα, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέδρου Ομπάμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜΛ-ΚΚΕ:

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΟΜΠΑΜΑ   ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ –ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ  ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ.

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ  ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ ΚΑΙ     ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ  ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ  ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΣΤΗ ΡΟΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΗΣ(Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ)

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ-ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

 
Ο ηγέτης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού,  Μπ. Ομπάμα, φθάνει προκλητικά στη χώρα μας -τις ημέρες μάλιστα  της μνήμης και  της τιμής  του αντιφασιστικού, αντιϊμπεριαλιστικού αγώνα του λαού μας στο Πολυτεχνείο- προσκεκλημένος από την κυβέρνηση Τσίπρα, που στο όνομα δήθεν της «αριστεράς» κάνει γονυκλισίες στους Αμερικάνους επικυρίαρχους, επιβεβαιώνοντας  στην πράξη και για πολλοστή φορά τον αντιδραστικό χαρακτήρα της πολιτικής της.

43 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση για την αποτίναξη της επτάχρονης αμερικανοστήριχτης φασιστικής δικτατορίας, με κορυφαία πράξη το Πολυτεχνείο, ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και ..η πρόθυμη  κυβέρνηση Τσίπρα επιδιώκουν να απαλείψουν από τη μνήμη και τη συνείδηση του λαού μας το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», σύνθημα που αγκαλιάστηκε  τότε, αλλά  υποστηρίζεται  και σήμερα  από όλο το λαό  και αποτυπώνει τη βαθιά συνείδηση των εργατο-λαϊκών στρωμάτων για τον αμερικανοκίνητο χαρακτήρα της φασιστικής δικτατορίας, αλλά και για την  εγκληματική πολιτική των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό μας  και συνολικότερα.

Σήμερα, το αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα που εξέπεμψε το Πολυτεχνείο, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλα τα κόμματα που βρίσκονται στην υπηρεσία της μεγαλοαστικής τάξης και οι συνοδοιπόροι τους επιχειρούν ,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να παραχαράξουν τις αιτίες που γέννησαν το Πολυτεχνείο. Γατί δε βολεύει την κυρίαρχη μεγαλοαστική τάξη και τις ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ο έντονος αντιαμερικανισμός και αντιιμπεριαλισμός που αποπνέει το Πολυτεχνείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, έρχεται για να ασκήσει πιέσεις για μία σειρά από θέματα που αφορούν  την αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην Ελλάδα και το Αιγαίο, που σχετίζονται  με τον  αμερικανο-ρώσικο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με το Κυπριακό που βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, με  την προσφυγική κρίση, με  τις διαφορές της Ελλάδας με Βαλκάνιους γείτονές της (ονομασία ΠΓΔΜ, θέμα Τσάμηδων με την Αλβανία). Η επίσκεψη του Αμερικάνού προέδρου  έχει άμεση σχέση   επίσης με τα ζητήματα  της ενεργειακής εκμετάλλευσης και των ενεργειακών οδών, στα οποία εμπλέκεται ο εδαφικός και θαλάσσιος χώρος της Ελλάδας, με τα ζητήματα του χρέους της Ελλάδας και των «μεταρρυθμίσεων» της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν σημείο και του  αμερικανο-γερμανικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, με θέματα προώθησης των αμερικάνικων μονοπωλιακών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος γνωρίζει ότι η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. είναι πρόθυμη να προσφέρει  «γη και ύδωρ» για την προώθηση των αμερικάνικων σχεδίων στη χώρα μας και στη γύρω περιοχή,  προκειμένου να έχει τη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού απέναντι στην ασφυκτική πίεση που δέχεται από τη Γερμανία, απέναντι  στην τουρκική προκλητικότητα και στα μεγαλόπνοα σχέδια της μεγαλοαστικής τάξης για ρόλο-κλειδί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στον άξονα Αθήνα – Κάιρο – Τελ Αβίβ. Οι πρόσφατες αμερικάνικες εκλογές, που ανέδειξαν νέο πλανητάρχη τον Ντ. Τραμπ, θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα.

Οι οξύτατοι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έχουν ανάψει πολεμικά μέτωπα στην περιοχή μας, δυναμώνουν την απειλή της διχοτομικής «λύσης» για την Κύπρο και  τις ελληνοτουρκικές αντιθέσεις, που πυροδοτούνται και από τις συνεχείς τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν , ο οποίες αμφισβητούν τα υφιστάμενα σύνορα. Οι πολεμικές αναφλέξεις που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί  είναι η  αιτία για το συνεχιζόμενο, τεράστιο κύμα προσφυγιάς που έχει  εγκλωβιστεί στη χώρα μας, ζώντας στις άθλιες συνθήκες των απαράδεκτων καταυλισμών-γκέτο, με οριακή σίτιση, υγιεινή και φροντίδα, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες της Ευρώπης όπου επιθυμούν να εγκατασταθούν. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ, στο όνομα της «ευέλικτης αλληλεγγύης», ορθώνει φράχτες και συρματοπλέγματα, καλλιεργώντας τα ξενοφοβικά, ρατσιστικά αντανακλαστικά  και  συμβάλλοντας στην άνοδο των ακροδεξιών και των νεοφασιστικών κομμάτων. Αυτή η πολιτική της ψεύτικης αλληλεγγύης, ρίχνει νερό στο μύλο και φασιστικών οργανώσεων, όπως είναι η ναζιστική «Χρυσή Αυγή».

Ο ελληνικός λαός  δεν ξεχνά. Γι΄ αυτό δε μπορεί παρά να ανησυχεί γι’  αυτήν τη δραστηριοποίηση του αμερικάνικου ιμπεριαλιστικού παράγοντα στην Ελλάδα και  να εναντιώνεται στα σχέδιά του. Το σύνθημα «ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ», πυρπολεί πάντα τις συνειδήσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σβήσουν απ’ τις μνήμες του λαού και της νεολαίας τις εγκληματικές ευθύνες των ΗΠΑ που έχτισαν και στήριξαν την τότε δικτατορία  και προωθούν σήμερα τα νέα εγκληματικά τους σχέδια Οι λαϊκοί αγώνες για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι ανάγκη να ενταθούν
 
ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ.
ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
ΈΞΩ ΑΠΟ Ν.Α.Τ.Ο-Ε-Ε-Δ.Ν.Τ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook