Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας, ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρεται:

"Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοέμβρη είναι μια πρόκληση για τον λαό μας, πολύ περισσότερο όταν η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται τις μέρες τιμής και μνήμης της ηρωικής και αδικαίωτης εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου η αμερικανοκίνητη χούντα έπνιξε στη βία των τανκς και στο αίμα τους εξεγερμένους.

Οι ΗΠΑ δεν είναι ούτε φιλική ούτε συμμαχική δύναμη, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, που σήμερα είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και το αιματοκύλισμα των λαών σε περιοχές όπως η Συρία.

Οι ΗΠΑ είναι εκείνη η ιμπεριαλιστική δύναμη που στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» πρωτοστατεί στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και που στηρίζει τις αντιμεταναστευτικές και αντιπροσφυγικές πολιτικές.

Είναι η δύναμη που κατεξοχήν επηρεάζει την πολιτική του ΔΝΤ αυτού του «οικονομικού δολοφόνου» που συντάσσει και επιβλέπει τα μνημόνια μαζί με την ΕΕ και την ΕΚΤ. Η πρόσδεση της χώρας μας στον ευρωατλαντικό άξονα και στην πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική των ΗΠΑ, μόνο κινδύνους εγκυμονεί.

Γι’ αυτό το λόγο και λέμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας.

Η Λαϊκή Ενότητα θα αντιδράσει αγωνιστικά στους δρόμους ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στη χώρα μας και την περιοχή.

Η N.E. Ηρακλείου καλεί τα μέλη και τους φίλους της Λαϊκής Ενότητας, όλους τους Ηρακλειώτες ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους να δώσουν δυναμικά το παρόν στην συγκέντρωση - διαδήλωση που διοργανώνεται από την πρωτοβουλία μαζικών φορέων Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα, στο Ηράκλειο την Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 6μμ στην πλ. Ελευθερίας. Για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να ακουστεί παντού το «Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό» και το «Έξω οι ΗΠΑ».

Για να απαιτήσουμε την έξοδο από το ιμπεριαλιστικό νεοψυχροπολεμικό ΝΑΤΟ των στρατιωτικών επεμβάσεων και των επιθετικών πολέμων και το κλείσιμο όλων των νατοϊκών βάσεων.

Για να υπερασπιστούμε την ειρήνη και μια αντιμνημονιακή αντιμπεριαλιστική πορεία της χώρας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 6μμ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"