Σε σκληρή κόντρα, μεταξύ της Δημοτικής αρχής και της παράταξης του κ.Σκουλάκη, φαίνεται οτι εξελίσσεται το θέμα με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.Α.Μ που συζητήθηκε στο δ.σ Χανίων την περασμένη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της επιχείρησης απηύθυνε ευθυνες στην προηγούμενη δημοτική αρχής,σχετικά με το "χάος που επικρατεί στα οικονομικά της ΚΕΠΕΠΠΕΔΗΧ" αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι "Ακόμα πληρώνω εκκρεμότητες από την εποχή της κας Αγγελάκη"

Φυσικά αυτά τα λόγια προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, οπού σε ανακοίνωση της "κάλεσε" την δημοτική αρχή να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια ενώ έκαναν λόγο ότι "στη (τέως) Δημοτική Αρχή, να… συγκαλύψουν την «αταξία» και την «κακοδιαχείριση» στην Επιχείρηση, επί Διοικήσεώς τους"

Στην απάντηση του ο Δήμος Χανίων εξακολουθεί να ρίχνει τις ευθύνες στην παράταξη του κ.Σκουλάκη για το ....μπάχαλο στα οικονομικά της επιχείρησης.

"Οι «κακοδιαχειριστές»  κατηγορούν για «κακοδιαχείριση»  αυτούς που έβαλαν τάξη στην ΚΕΠΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ,  με το περίσσιο θράσος που τους διακρίνει, εφαρμόζοντας την  παροιμία  «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Δυστυχώς για την παράταξη του κ. Σκουλάκη και την πρώην πρόεδρο κ. Νάνσυ Αγγελάκη,  η αταξία της επιχείρησης επί των ημερών τους, αποτυπώνεται στις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, ενώ ταυτόχρονα πιστοποιούν την τάξη που βάλαμε επί της δικής μας θητείας.

Είναι τουλάχιστον  υποκριτικό να μιλάνε για  δαπανηρή λειτουργία εκδηλώσεων, όταν εκείνοι  τον Δεκέμβριο του 2013 (προεκλογική περίοδος), ξαφνικά επιχορήγησαν (27) είκοσι επτά σωματεία με 1500€ - χίλια πεντακόσια ευρώ - έκαστο.

Είναι ιδιαίτερα εύκολο να μιλάς για έργο,  μοιράζοντας αφειδώς δημόσιο χρήμα και να κάνεις λόγο για υψηλά ταμειακά υπόλοιπα, όταν από το 2011 έως και το 2013 πέραν των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εισέπραττε η επιχείρηση,  ο Δήμος Χανίων είχε επιχορηγήσει επί πλέον την ΚΕΠΠΕΔΗΧ -  ΚΑΜ με 1.790.000,00€. 

Το 2014 και το 2015 η νέα Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην επιχορηγήσει την ΚΕΠΠΕΔΗΧ -  ΚΑΜ μέχρι να αποφανθούν ο εξωτερικός λογιστής και οι ορκωτοί λογιστές για την οικονομική κατάσταση της δημοτικής επιχείρησης, καθώς επικρατούσε μεγάλη αταξία.

Όσον αφορά την ζημιά που φαίνεται να παρουσιάζει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ -  ΚΑΜ κατά το έτος 2015,  είναι καθαρά  λογιστική αποτύπωση,  η οποία δεν  δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα στην βιωσιμότητα και την λειτουργία  της επιχείρησης.  Οφείλεται συγκεκριμένα  στην εφαρμογή για πρώτη φορά των νέων λογιστικών προτύπων, αλλά και στο γεγονός  ότι μέχρι τότε ο δήμος δεν επιχορήγησε  την επιχείρηση,  αναμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο των αναγκών της  από τους ορκωτούς.

Όσο δε για την αναβάθμιση των δράσεων πολιτισμού που επιτύχαμε από όταν αναλάβαμε, δυστυχώς γι’ αυτούς είναι τόσο εμφανής, που δεν τους εξυπηρετεί να το αναφέρουν.
 
Τέλος, είναι άξιο λόγου ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τον ισολογισμό της επιχείρησης, η καταγγέλλουσα  παράταξη εκπροσωπήθηκε μόνο από μια δημοτική σύμβουλο ενώ η πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -  ΚΑΜ επέλεξε να απέχει"