Ανακοίνωση – κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 18:30 στην πλατεία Νέων καταστημάτων (1866) εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

O Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να τιμήσουν την 43η επέτειο από τον λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς. 
Να τιμήσουν τις χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, χτίζοντας τείχος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, τους υμνητές της στρατιωτικής δικτατορίας, στις απόψεις και στην εγκληματική δράση της, που συκοφαντεί τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. 
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του ’73, δεν ήρθε ως “κεραυνός εν αιθρία”. Ήταν η κορύφωση όλης της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας του λαού και της νεολαίας. Άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης δικτατορίας. Ο αγώνας του Πολυτεχνείου αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη. Χιλιάδες νέοι και νέες εμπνεύστηκαν από τα ιδανικά του, τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών. Τα συνθήματά του για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ–ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και ζωντανά παρά τις προσπάθειες να τα αμαυρώσουν και να τα ακυρώσουν.
Σήμερα, 43 χρόνια μετά την Εξέγερση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάρει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής και της συμμετοχής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 
Προκλητικά μάλιστα, παραμονή του εορτασμού του Πολυτεχνείου, ετοίμασε φιέστες με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ,Ομπάμα, όταν και στις μέρες του οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν δεκάδες πολέμους και σφαγές λαών, γέμισαν την Ευρώπη χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες.
Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 συνεχίζει να φλογίζει τις καρδιές όλων μας, όσων δεν βολευόμαστε με την αδικία, τη βαρβαρότητα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που φέρνει φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά.Με αντοχή και χωρίς υπόκλιση σε ξένες σημαίες, συνεχίζουμε στον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, που μας στερούν ΕΕ, κυβερνήσεις, μονοπώλια. 
Παλεύουμε για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον αγώνα του λαού μας, αλλά και στους νεκρούς του Πολυτεχνείου!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook