Τελευταία ενημέρωση 11:30

Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής για το προσφυγικό της ΠΕΔ Κρήτης  πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι συζήτησαν με εκπροσώπους των Αναπτυξιακών εταιριών των δήμων, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη και αποφασίστηκε ότι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου θα είναι ο φορέας διαχείρισης, που θα αναλάβει την φιλοξενία των 2.000 προσφύγων στο νησί και κατ΄επέκταση θα διαχειρίζεται τα κονδύλια.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις Αναπτυξιακές των υπόλοιπων δήμων του νομού για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων με εξαίρεση το δήμο Χανίων που δεν έχει Αναπτυξιακή και αναμένεται να αποφασίσει άμεσα ποιος θα είναι ο φορέας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα.

“Εάν έρθουν οι πρόσφυγες”

Η έκφραση “εάν έρθουν οι πρόσφυγες”, που χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του λίγο μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης κέντρισε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων. Ο Περιφερειάρχης απάντώντας σε σχετική ερωτηση ανέφερε πως το “εάν” χρησιμοποιήθηκε τρεις φορές από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στην τελευταία συνάντηση της επιτροπής με τον υπουργό στην Αθήνα.

Καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα έρθει ο υπουργός

Αν και η επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, στην Κρήτη, φαινόταν να είχε κλειδώσει για τις 25 Νοεμβρίου, καμία  ενημέρωση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής.

Οι δήμαρχοι ρώτησαν τον πρόεδρο της ΠΕΔ κ.Λαμπρινό αν πρέπει να “τρέξουν” για να είναι όλα έτοιμα στις 25 Νοεμβρίου οπότε και αναμενόταν να είναι εδώ ο υπουργός, για να λάβουν την απάντηση πως καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για το πότε ο κ. Μουζάλας θα επισκευθεί το νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook