Eρώτηση κατατέθηκε από την δημοτική ομάδα των “Ενεργών Πολιτών” αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

“Κύριε πρόεδρε

Την τελευταία περίοδο έχομε μία σειρά από εξελίξεις στο θέμα του Πολιτιστικού Κέντρου και για τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία ενημέρωση παρά τις συχνές σας διαβεβαιώσεις για συχνή και πλήρη ενημέρωση .

Πιο συγκεκριμένα :

Α. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Α’ ΦΑΣΗΣ ΠΣΚΗ

Ο ανάδοχος της Β’ φάσης του ΠΣΚΗ με έγγραφό του στις 10-11-2016 (επισυνάπτεται) προς τη ΔΕΠΤΑΗ θέτει σοβαρά ζητήματα για την ολοκλήρωση της Α’ φάσης (ημιτελείς κατασκευές, δοκιμή δικτύων και πρωτόκολλα δοκιμών ελέγχου, παράδοση σχεδίων “ως κατασκευάστηκαν”, κ.α.) και επιφυλάσσεται για αίτημα αποζημίωσης και παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης του έργου.

Αυτό, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση του ελέγχου της μελέτης, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΠΤΑΗ, λόγω καθυστέρησης στην πρόσληψη των επιβλεπόντων μηχανικών και της σύναψης συμβάσεων με τον Τεχνικό Σύμβουλο και την Υψηλή Επίβλεψη του έργου είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τουλάχιστον σε πολύμηνη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης κατασκευής της Β’ φάσης.

Ερωτάται η δημοτική αρχή αν τα αναφερόμενα στην επιστολή του αναδόχου ευσταθούν και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει στη συνέχεια τα προβλήματα αυτά

Β. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Από τον Απρίλιο του 2016 που εγκρίθηκαν οι διακηρύξεις για την πρόσληψη των επιβλεπόντων μηχανικών της κατασκευής του ΠΣΚΗ, χρειάστηκαν έξι ολόκληροι μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΠΤΑΗ.

Μια διαδικασία αξιολόγησης που ελέγχεται για την αξιοπιστία της, δεδομένου ότι η πλειοψηφούσα άποψη της επιτροπής διαγωνισμού διαμορφώθηκε εκτός των συνεδριάσεων της επιτροπής. Είναι χαρακτηριστικό ότι δυο υποψήφιοι μηχανικοί παραιτήθηκαν πριν το τέλος της διαδικασίας διαγωνισμού θεωρώντας ότι η διαδικασία και η τελική βαθμολογία τόσο την επιστημονική και τεχνική τους επάρκεια και ουσιαστικά τους υποβαθμίζουν.

Γιατί λοιπόν χρειάστηκαν έξι μήνες για μια διαδικασία που η πλειοψηφία της διοίκησης της ΔΕΠΤΑΗ ουσιαστικά είχε προαποφασίσει για το αποτέλεσμα;

Γ. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ποιά είναι η εξέλιξη του πειθαρχικού ελέγχου της Διευθύνουσας Υπηρεσίας της ΔΕΠΤΑΗ (για την κατασκευή του μεταλλικού στεγάστρου) που ο Πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ ζήτησε τον Ιούνιο;

Δ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε την επιτροπή παρακολούθησης του έργου της κατασκευής του ΠΣΚΗ (με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων) προκειμένου να ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξή του.

Παρόλα αυτά, ο ρόλος της επιτροπής παρακολούθησης έχει υποβαθμιστεί, δεδομένου ότι δεν έχει συγκληθεί από τον Ιούλιο η επιτροπή, παρά μόνο πρόσφατα μετά από όχληση του μέλους της επιτροπής Κου Κ. Ξυλούρη.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook