Το πηδάλιο του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά ανέλαβε από σήμερα επισήμως ο νέος Λιμενάρχης Χανίων, Πλωτάρχη, Εμμανουήλ Βαλυράκης.

Ο κ.Βαλυράκης παρέλαβε τη σκυτάλη από τον απερχόμενο, Ιωάννη Ορφανό στην τελετή παράδοσης παραλαβής που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία φορέων στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στο Νεώριο Μόρο.

 Ο νέος Λιμενάρχης Χανίων, Εμ. Βαλυράκης

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης με τον απερχόμενο Λιμενάρχη να ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα θητεία του την ηγεσία του λιμενικού σώματος αλλά και όλα τα στελέχη και τους συνεργάτες του που τα 3 αυτά χρόνια έφεραν από κοινού εις πέρας το καθήκον τους. Ο κ. Ορφανός τοποθετείται Λιμενικός Ακόλουθος στο λιμεναρχείο του Αμβούργου.

 Ο απερχόμενος Λιμενάρχης, Ιωάννης Ορφανός

Με τη σειρά του, ο νέος Λιμενάρχης, Εμμανουήλ Βαλυράκης που αναλαμβάνει τα ηνία του Λιμενικού Σώματος στον νομό Χανίων, ευχαρίστησε με τη σειρά του την ηγεσία του Λ.Σ. και δεσμεύτηκε ότι για όσο χρονικό διάστημα παραμείνει στη θέση, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανεί αντάξιος της επιλογής αυτής.

 

Στην τελετή παρών ήταν και ο Περιφερειακός Διοικητής ΛΣ στην Κρήτη, Αντιπλοίαρχος Δημήτρης Σαϊτάκης ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το έργο που αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Λιμενάρχης Ιωάννης Ορφανός, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος Λιμενάρχης θα φανεί αντάξιος της επιλογής του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φορείς οι οποίοι συνεχάρηκαν τον νέο Λιμενάρχη ενώ πρόσφερα αναμνηστικά δώρα στον κ. Ορφανό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook