Η Δ΄ Παγκρήτια Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στην Κρήτη θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού (οδός Βερνάρδου 12), το χρονικό διάστημα 24 έως 27 Νοεμβρίου 2016. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το πολυσχιδές αρχαιολογικό έργο που διενεργήθηκε στην Κρήτη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και άλλους επιστημονικούς φορείς θα παρουσιαστεί σε περισσότερες από 120 προφορικές και επιτοίχιες ανακοινώσεις που αφορούν πρόσφατες και τρέχουσες έρευνες, ερευνητικά προγράμματα, έργα αναστήλωσης και συντήρησης, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στην Προσωρινή Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, στην Έκθεση Κειμηλίων του Αρκαδίου και στο Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου της Ελεύθερνας, ενώ παράλληλα θα προσφερθεί σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Έλα να παίξουμε αρχαία παιχνίδια».