Με λαμπρότητα και κατάνυξη, παρουσία πλήθους πιστών, γιορτάστηκαν σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου, Πολιούχου των Χανίων.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας της Πολιούχου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πλήθος ιερέων, εκπροσώπων αρχών και φορέων και πολιτών, ακολούθησαν την περιφορά της Εικόνας, στην διαδρομή, οδός Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας, όπου μπροστά απο το δημαρχείο Χανίων τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Στην συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου έγινε δέηση.

Ακολούθως, απο την πλατεία Μαρκοπούλου, οδοί Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή Δημητρίου και Χάληδων γωνία η Ιερή εικόνα επέστρεψε στον Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, όπου τελέστηκε δοξολογία για τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς στα Εισόδια της Θεοτόκου γιορτάζουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχήθηκε σε όλες και όλους χρόνια πολλά λέγοντας ότι είναι μια ξεχωριστή ημέρα, μια διπλή γιορτή, των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι «αρχές, φορείς, πολίτες τιμούμαι και είμαστε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελούν τους άγρυπνους φρουρούς και τους υπερασπιστές του υπέρτατου αγαθού της εδαφικής ακεραιότητας και της Εθνικής ασφάλειας της χώρας». 

(Βίντεο: Nikolas rooms)