Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αρθούν τα εμπόδια για τη δημοπράτηση της β’ φάσης του Καπετανακείου σχολικού κτηρίου του 1ου Λυκείου Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Η α’ φάση των εργασιών για το σχολικό κτήριο του Καπετανακείου που στεγάζει το 1ο Λύκειο Ηρακλείου και αφορούσε την στατική στήριξη του έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό.

Προκειμένου να δημοπρατηθεί η β’ φάση που αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών έχουν ετοιμαστεί τα τεύχη δημοπράτησης και έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Ηρακλείου στη Διαχειριστική Αρχή Κρήτης καθόσον το έργο είναι ενταγμένο από το Μάιο του 2016 στο ΠΕΠ Κρήτης.

Επειδή:

 1ον.Μετά τον νόμο 4412/16 προέκυψε αβεβαιότητα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και ο κ. Σταθάκης μας διαβεβαίωσε, απαντώντας στην 7836/31-08-2016 ερώτηση ότι τα ήδη ενταγμένα έργα, όπως η β’ φάση του Καπετανακείου, μπορούν να δημοπρατηθούν με βάση την προηγούμενη νομοθεσία, η οποία ισχύει ως τις 30-04-2017.

2ον.Οι ερμηνείες των υπηρεσιών του Δήμου και της διαχειριστικής αρχής για την διαδικασία δεν συμπίπτουν

3ον.Καθυστερεί χαρακτηριστικά η έκδοση των εφαρμοστικών κανονιστικών πράξεων που απαιτούνται για την εφαρμογή του ν.4412/16

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Μπορεί το έργο της β΄ φάσης του Καπετανακείου να δημοπρατηθεί πριν την 30-04-2017 με βάση τα τεύχη δημοπράτησης που έχουν ήδη υποβληθεί από το Δήμο Ηρακλείου στη διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Κρήτης και με ποιες διαδικασίες;

-Πότε θα δημοσιευθούν οι εφαρμοστικές-κανονιστικές πράξεις, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και τα πρότυπα τευχών δημοπράτησης για την εφαρμογή του ν.4412/16 στην ανάθεση και εκτέλεση δημόσιων συμβάσεων έργων;».

Η συζήτηση της παραπάνω επίκαιρης ερώτησης προγραμματίζεται για την προσεχή Πέμπτη 24-11-2016 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook