Έκθεση έργων ζωγραφικής του Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο «Καταφύγια έρωτος» εγκαινιάζεται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στην πόλη μας, στην αίθουσα τέχνης Β.Μυλωνογιάννη. 

Τα έργα που παρουσιάζονται σ’ αυτήν τη ζωγραφική ενότητα έχουν δημιουργηθεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους αλλά όλα διέπονται από μια κοινή ερωτική διάθεση.

Τα «Καταφύγια έρωτος» είναι οι τόποι συνάντησης, συνεύρεσης, περισυλλογής αλλά και τόποι πάνω απ’ όλα ζωγραφικής. Γιατί και η ίδια η ζωγραφική όταν συμβαίνει είναι ένα καταφύγιο έρωτα. Κάτω από τα γεμάτα με καρπούς δένδρα, σε μικρά χωριά, χωράφια και φωτισμένα δωμάτια, παραλίες αυλές, καφενεία και διαδρομές, ο έρωτας δημιουργεί ζωγραφικά τον δικό του μοναδικό κάθε φορά τόπο συνάντησης.

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1960 και ζωγραφίζει συστηματικά από το 1978. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο πολυτεχνείο ΑΠΘ, σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ζωγραφικής. Είναι δημιουργός πολλών video art και πειραματικών ταινιών που παρουσιάστηκαν σε αίθουσες τέχνης καθώς και ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, έχει στο ενεργητικό του 31 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 80 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλά βιβλία, καταλόγους και λευκώματα μουσείων αι εκδοτικών οίκων. Έργα του έχουν πινακοθήκες, μουσεία και μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μόνιμος συνεργάτης των γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και της Theorema art gallery στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί, παρουσία του ζωγράφου, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από 7‐10 το βράδυ στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, Χαριλάου Τρικούπη 14 και θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Θα είναι ανοικτή τις ώρες 11‐1 το πρωί και 6‐9 το απόγευμα καθημερινά εκτός Κυριακής.