Από τον Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Σήμερα σε μια κανονική χώρα, με κανονική κυβέρνηση γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Ειδικά σε μια χώρα όπως τη δική μας, όπου ο τουρισμός αποτελεί το σημαντικότερο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, θα έπρεπε να μιλάμε για τα όσα μπορούμε ακόμη να σχεδιάσουμε και να πετύχουμε.

Η Κυβέρνηση όμως τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επέλεξε να γιορτάσει τη σημερινή ημέρα χτυπώντας κυριολεκτικά και μεταφορικά την καρδιά του τουρισμού μας, τους εργαζόμενους στον ίδιο τον τουρισμό.  Αντί να κάνουν διάλογο, χτυπούν εργαζόμενους και αντί να διασώσουν ότι έχει απομείνει υγιές, του βάζουν ταφόπλακα. Αποφάσισαν και διέταξαν την περαιτέρω μείωση του ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΠΙΤ) αλλά και την απόδοση του μετά την συνταξιοδότηση.

Πριν λίγους μήνες υποσχεθήκατε τα πάντα σε όλους. Λίγους μήνες μετά χρειάζεστε τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσετε την οργή των εργαζομένων.

Πάρτε πίσω άμεσα την Υπουργική Απόφαση που αδικεί και καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους. Η σημερινή μέρα είναι για το τουρισμό μια ημέρα γιορτής που εσείς τη μετατρέψατε σε ακόμη μια ημέρα ντροπής!"