Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα η Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Ελλάδα, κα Καρολίνα Πέρεζ – Κόλμαν, στο πλαίσιο των συναντήσεων, που πραγματοποιεί με εκπροσώπους αρχών και φορέων της Κρήτης.

Η κα Λιονή καλωσόρισε την Πρέσβειρα της Αργεντινής στο Ρέθυμνο και την ενημέρωσε συνοπτικά για τις κύριες παραγωγικές δραστηριότητες σε επίπεδο Νομού, αλλά και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα. 

Η Πρέσβειρα της Αργεντινής δήλωσε ενθουσιασμένη από την παραμονή της στην Κρήτη και τη σύντομη περιήγησή της στο Ρέθυμνο και έδειξε ενδιαφέρον να επισκεφτεί το αρχαιολογικό Μουσείο της Ελεύθερνας, αλλά και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. 

Μάλιστα, επεσήμανε ότι με υποτροφία της Κυβέρνησης της Αργεντινής και σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ρεθύμνου, δύο επιφανείς ζωγράφοι της χώρας της θα διαμείνουν στο Ρέθυμνο τον επόμενο χρόνο για να φιλοτεχνήσουν έργα με θέμα τη Φύση.

Η Καρολίνα Πέρεζ – Κόλμαν συμπλήρωσε τέλος ότι η Πρεσβεία της Αργεντινής ενδιαφέρεται για συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης σε επίπεδο, όχι μόνο πολιτισμού, αλλά και ό,τι αφορά στο εμπόριο, τον τουρισμό και τα ακαδημαϊκά – ερευνητικά ιδρύματα, που εδρεύουν στο νησί.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook