Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν μέλη της νεοσύστατης Περιβαλλοντικής Φιλοχωικής Δράσης Δήμου Πλατανιά, όταν πήγαν σε εγκαταλειμμένο οίκημα στην παραλία του Κολυμπαρίου για να προσφέρουν τροφή σε κάποια αδέσποτα σκυλιά.

Κάποιοι είχε σκορπίσει φόλες στο σημείο με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν τα ζώα, ενώ άμεσα ενημερώθηκαν και οι αρχές.

Το θέμα δημοσιοποίησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και πρώην αστυνομικός διευθυντής Χανίων Αρτέμης Κουτσαυτάκης σε ανάρησή του σην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Λίγοι μήνες έχουν περάσει από τότε που κάποιος ή κάποιοι, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, στις Βουκολιές Χανίων, γέμισαν τον τόπο φόλες και θανάτωσαν (13) αδέσποτα-εμβολιασμένα σκυλιά.

Και τώρα το «έργο» αυτό συνεχίστηκε σε άλλη περιοχή του Δήμου Πλατανιά και συγκεκριμένα στο Κολυμβάρι.

Σήμερα το πρωί και ενώ η Πρόεδρος του συλλόγου μας, Μαρια Μαυροματακη, πήγε στην παραλία του Κολυμβαρίου για να προσφέρει τροφή σε (7) αδέσποτα που ζουν δίπλα από ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα, αντίκρισε μια απίστευτη σκηνή. 

Στο σημείο όπου κάθε μέρα τους δίνουμε την τροφή τους, κάποιος με τα ίδια «ευγενή» αισθήματα σαν τον προαναφερόμενο, σκόρπισε φόλες και δυο ήδη που είχαν δοκιμάσει σπαρταρούσαν. 

Με τη βοήθεια και της Sofia Klaraki, τους έκαναν ατροπίνες και τους έδωσαν εμετικό σιρόπι, αλλά η κατάσταση τους είναι πολύ κρίσιμη και νοσηλεύονται σε κτηνιατρείο της περιοχής. Πρόλαβαν και μάζεψαν τα άλλα (4) και τις φόλες, ενώ το έβδομο δε βρέθηκε… 

Οφείλω να συγχαρώ σαν αντιπρόεδρος του σωματείου, αλλά και σαν πρώην αξιωματικός και σαν άνθρωπος, το Δ/τη του Α.Τ. –Βουκολιών ,Υπαστυν.Α΄Μαθιό Ιγγλεζάκη, για δυο λόγους. 

Πρώτον ότι από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας μας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανακριτικά…

Και δεύτερον ότι βοήθησε στην επείγουσα μεταφορά στο πλησιέστερο κτηνιατρείο, βάζοντας ως προπομπό το περιπολικό με χρήση φάρου, των δηλητηριασμένων σκυλιών που σπαρταρούσαν στα χέρια των μελών του σωματείου μας. 

Επίσης ευχαριστώ το Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Λυμπινάκη για την άμεση ανταπόκριση του στην καταγγελία μας. 

Νομίζω πλέον ότι, είναι επιτακτική η ανάγκη κύριε Δήμαρχε Πλατανιά, κύριε αρμόδιε Αντιδήμαρχε, η δημιουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων για να μπορέσουμε να σώσουμε τουλάχιστον τα εναπομείναντα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook