Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» καλεί λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά και επαγγελματίες ψυχικής υγείας να πάρουν μέρος,  για μια ακόμα χρονιά, στις ομάδες που λειτουργούν στο νέο του χώρο στην οδό Σπιναλόγκας 1 (στο ισόγειο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, “οι ομάδες που δέχονται νέα μέλη είναι:

1. Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης με υπεύθυνη την κ. Ζηδιανάκη Ράνια, ψυχίατρο.   Συχνότητα διεξαγωγής : Ανά τρεις βδομάδες, Τρίτη 18:30.

2. Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης με διηγήματα ψυχοθεραπευτικά με συντονίστρια την κ. Μητράκη Μαριλένα, κοινωνική λειτουργό. Θα πραγματοποιείται 1 φορά μηνιαίως ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30.

3. Ομάδα γιόγκα Θα πραγματοποιείται δύο φορές το μήνα, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:30  με τη δασκάλα γιόγκα κ. Τζωρτζίνα Μπερεδάκη.

4. Ομάδα καλλιτεχνικής δημιουργίας με την εργοθεραπεύρια Εμμανουέλλα Σοφίου. Συχνότητα διεξαγωγής: 1 φορά το μήνα. Ημέρα διεξαγωγής: Πέμπτη.

Να σημειώσουμε ότι συνεχίζεται η κλειστή ομάδα ψυχοεκπαίδευσης για Διπολική διαταραχή με υπεύθυνες τις  κ.κ. Παπαδοπούλου Στέλλα, ψυχίατρο και Κοψαχείλη Ισμήνη ψυχολόγο. Συχνότητα διεξαγωγής : 1 φορά μηνιαίως. 

Δεχόμαστε επίσης δηλώσεις συμμετοχής έως 5 Δεκέμβρη για τις παρακάτω ομάδες:

1. Ομάδα φωτογραφίας με υπεύθυνη τη φωτογράφο κ. Μανιαδή Βασιλεία με συχνότητα 1 φορά το μήνα.

2. Ομάδα εφημερίδας «Υπέρβαση» με υπεύθυνη τη αρχισυντάκτρια κ. Βαγγελιώ Καρακατσάνη με περιοδική συχνότητα.

3. Ομάδα κινηματογράφου με υπεύθυνη τη κ. Ειρήνη Δρακοπούλου, μέλος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου με συχνότητα 1 φορά μηνιαίως.

4. Ομάδα Πλεξίματος με υπεύθυνη την κ. Ελένη Πεδιαδίτου με συχνότητα διεξαγωγής 2 φορές το μήνα.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υπευθύνους των ομάδων-εθελοντές, που βοηθούν τους ψυχικά πάσχοντες χωρίς κανένα απολύτως όφελος, πέρα της ηθικής ανταμοιβής, και να καλέσουμε εκ νέου επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές κτλ) αλλά και απλούς πολίτες που μπορούν να μεταδώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους γύρω από ένα αντικείμενο (πλέξιμο, κατασκευή κοσμήματος, χορό, θέατρο κτλ), είτε ασχολούνται επαγγελματικά, είτε ασχολούνται ερασιτεχνικά, να συσπειρωθούν γύρω από την ΥΠΕΡΒΑΣΗ ενισχύοντας την προσπάθεια μας.  Όποιος ενδιαφέρεται για συνεργασία μπορεί να τηλεφωνήσει ή να στείλει e-mail με το βιογραφικό του.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, μπορούν να απευθύνονται στo γραφείo μας (Σπιναλόγκας 1) κάθε Τρίτη, Πέμπτη από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στις παραπάνω μέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2813403841 ή ή στο email: [email protected].

Συνεχίζουμε τη δράση μας και βάζουμε τα δυνατά μας καταπολεμώντας τους μύθους και τις προκαταλήψεις για μια κοινωνία αποδοχής και αλληλεγγύης.

Μη μένεις μόνος με το πρόβλημα σου, έλα μαζί μας. Οργανώσου στο σωματείο μας, πες ναι στη συλλογική δράση, κάνε την ατομική σου υπέρβαση!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook