Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να λάβει πολίτης στις ΗΠΑ, σε 21 προσωπικότητες σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο.

Το Μετάλλιο απονεμήθηκε μεταξύ άλλων στους ηθοποιούς Τομ Χανκς, Ρόμπερτ ντε Νίρο και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, στους μπασκετμπολίστες Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, τους τραγουδιστές Μπρους Σπρίνγκστιν και Νταϊάνα Ρος αλλά και την Έλεν ντε Τζένερις και τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τη σύζυγό του Μελίντα για το φιλανθρωπικό τους έργο.

«Είναι χρήσιμο όταν σκέφτεσαι για αυτούς τους εκπληκτικούς ανθρώπους για να συνειδητοποιήσεις πως αυτό είναι που μας κάνει το πιο σπουδαίο έθνος στον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομπάμα.

Η Έλεν ντε Τζένερις παρέλαβε συγκινημένη το μετάλλιό της αλλά δεν παρέλειψε να «παίξει» και το νέο trend «mannequin challenge» που θέλει τους συμμετέχοντες να κάθονται ακίνητοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δυσκολεύτηκε λίγο με δύο από τους βραβευθέντες, με την Ναϊάνα Ρος και την πλούσια κόμη της και τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ για προφανείς λόγους.

Ο Ομπάμα αφήνει πίσω του τον Λευκό Οίκο ύστερα από διαδοχικές θητείες συνολικής διάρκειας οκτώ ετών παραδίδοντας την αμερικανική προεδρία στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook