Το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στο ελληνικό δημόσιο στην απεργία της 24ης Νοεμβρίου. 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την εφαρμογή των πολιτικών που βυθίζουν βαθύτερα την Ελλάδα στην κρίση. Θα πρέπει να εργαστεί με τα συνδικάτα και τις οργανώσεις στην αναζήτηση των εναλλακτικών εκείνων για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης.
Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας του Δημόσιου τομέα ενάντια στις πολιτικές της παρούσας και των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνεχίζουν να εφαρμόζουν την πολιτική του «ευέλικτου» κράτους που κατοχύρωσαν τα μνημόνια και οι οικονομικοί θεσμοί για τη χώρα.
Τα μνημόνια υποχρέωσαν τις ελληνικές κυβερνήσεις να καταργήσουν τις σταθερές σχέσεις εργασίας, που ίσχυαν στο δημόσιο μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών ήδη από το 2011 όταν πρόβλεπαν την αντικατάστασή τους με πρόσληψη προσωπικού με ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Η αποφασιστικότητα του αγώνα των εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο πρόλαβε αυτή την απαξίωση των εργασιακών συνθηκών.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους μας, στην αντίσταση τους στα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν τα μνημόνια. Υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές και είναι αυτές που προτείνουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.
Επένδυση στις δημόσιες υπηρεσίες, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, αύξηση μισθών. Αυτές οι πολιτικές θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, στη μείωση της ανισότητας ενώ είναι η απάντηση στην ανεργία και στην αυξανόμενη ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες, καλεί όλη την χανιώτικη κοινωνία να τους συμπαρασταθεί τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει στις 24 Νοεμβρίου και τους καλούμε να συμπαρασταθούν στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου.
 
ΟΛΟΙ μαζί στο Συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.