Κάλεσμα στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση στις 10:00 πμ στα Λιοντάρια απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων  ΠΑΓΝΗ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Ήρθε η ώρα να πούμε: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των επενδυτών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Χιλιάδες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού, καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, συντηρητές με σταθερές θέσεις εργασίας, με πλήρη δικαιώματα.

Απαιτούμε όσα μας στέρησαν, όσα μας έκλεψαν, όσα με βίαιο τρόπο μας κατάργησαν.

Τα δικαιώματά μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα!

Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντεργατική επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μαζί ψηφίζουν κι εφαρμόζουν τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, καταργούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος.  Τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας. Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα:

• Απελευθέρωση απολύσεων. Εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη που μιλά για απολύσεις  στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0-24 (ν. 4369/2016).

• Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ. Κατάργηση ακόμη και του κουτσουρεμένου ανθυγιεινού επιδόματος.

• Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης – εργαζόμενους πολυεργαλεία.

• Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5000 ευρώ  από τα 8600.

• Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό  και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Στα πλαίσια αυτά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνδέει την κρατική χρηματοδότηση, τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και τις παροχές υγείας με το «κόστος» και τις δημοσιονομικές «αντοχές» της οικονομίας, όπως ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της υγείας και προωθείται η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο τμήμα του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας του προσωπικού, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχει λύση στο συμβιβασμό με τη βαρβαρότητα, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Η «ατομική λύση» είναι αυταπάτη. Κανείς μεμονωμένα, άτομο ή κλάδος, δε μπορεί να αντιμετωπίσει και να γλιτώσει από το τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων, από την οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Δεν υπάρχουν «σωτήρες» που να φροντίσουν για τη βελτίωση της ζωής μας ή να μας «ανακουφίσουν». Το έργο της κυβερνητικής εναλλαγής το ζήσαμε ξανά και ξανά, δοκιμάστηκε, ματώσαμε. Φτάνει πια! Είναι καιρός να κλείσει ο δρόμος προς τα πίσω! Δυναμώνουμε τον αγώνα που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τη ζωή με βάση τον 21ο αιώνα, με κριτήριο την Υγεία που αξίζει ο λαός μας.

Η ζωή που μας αξίζει θα έρθει μόνο μέσα από το δικό μας αγώνα, με τη μαζική συμμετοχή συναδέλφων που ακόμα δεν έκαναν το βήμα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Η διοίκηση του σωματείου του  ΠΑΓΝΗ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 24 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ στα Λιοντάρια και τα υπόλοιπα σωματεία του δημοσίου για να δοθεί μια κοινή αγωνιστική απάντηση στα πορίσματα τους και τις συμφωνίες τους. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook