Το Ηράκλειο έχοντας την ουσία στο παιχνίδι του επικράτησε με εμφατικό τρόπο των Χανίων στους Παίδες (4-0), κάνοντας σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση του τίτλου.

Όσον αφορά το παιχνίδι των Νέων οι δύο ομάδες μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2.

Οι Παίδες

Στο 22’ και την πρώτη αξιόλογη επίσκεψή του στα “καρέ” του Ανωμεριανάκη το Ηράκλειο άνοιξε το σκορ, με κεφαλιά του Τσαμπουράκη, έπειτα από σέντρα του Σημαιάκη. Η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση χάθηκε στο 32’ όταν ο Ψιμόπουλος “νίκησε” στο τετ-α-τετ τον Παπαδάκη. Αντί για το 1-1, έγινε το 0-2 δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Κουτεντάκη, έπειτα από κόρνερ του Καφούση.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα Χανιά έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ στο 48’, αλλά αρχικά στο σουτ του Γύπαρη η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κρεμασμενάκης δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 57’ ο Τσαμπουράκης τράβηξε από τη φανέλα και έριξε μέσα στην περιοχή τον Κουλιεράκη, με τον α’ βοηθό Σολυδάκη να σηκώνει αρχικά τη σημαία αλλά τελικά να το… μετανιώνει και να την κατεβάζει!

Το Ηράκλειο έβαλε… τελεία στο ματς στο 59’ με τον Κουτεντάκη να σκοράρει ξανά με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γαρεφαλάκη. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 78’ ο Τσαμαντιώτης.

Διαιτητής: Ταμπουρατζής
Βοηθοί: Σολυδάκης-Πλατζουνάκης

Χανιά (Γιώργος Μουριζάκης): Ανωμεριανάκης, Φανδριδάκης (64’ Καλαϊτζάκης), Νικολιουδάκης, Μπουρδάκης (64’ Ρημαντωνάκης), Αθανασάκης (41’ Γιακουμάκης), Σελάμης, Φίλκας, Παπαδάκης (64’ Κακαβελάκης), Κρεμασμενάκης (58’ Μυφτάρι), Κουλιεράκης, Γύπαρης.

Ηράκλειο (Γιάννης Μπασκάκης): Ψιμόπουλος, Σημαιάκης, Καρδουλάκης, Ματαλιωτάκης (75’ Γωνιωτάκης), Σμπώκος, Ζηδιανάκης, Χαλκιαδάκης (70’ Τσαμαντιώτης), Καφούσης (52’ Βασιλάκης), Λιανέρης (52’ Γαρεφαλάκης), Κουτεντάκης (75’ Μακρυδάκης), Τσαμπουράκης.

Οι Νέοι

Τα Χανιά παρουσιάστηκαν πιο αποφασιστικά στο ματς των Νέων και κατάφεραν να προηγηθούν στο 38’ με δυνατή κεφαλιά του Παγωνάκη, μετά από κόρνερ του Αρζίδη. Στο 40’ με σπουδαία επέμβαση ο Σκουμπάκης αρνήθηκε το γκολ σε πλασέ του Χιώτη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση του Ηρακλείου απόφερε… καρπούς στο 70’. Ο Σκουμπάκης ξανά με εκπληκτική απόκρουση στέρησε το γκολ στον Χαϊντίνι, αλλά ο Καλαϊτζάκης στην εξέλιξη της φάσης με πλασέ ισοφάρισε. Το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στο 76’ όταν ο Χαϊντίνι δεν μπόρεσε να “νικήσει” τον γκολκίπερ των Χανίων, αλλά πάλι ο Καλαϊτζάκης επωφελήθηκε από την απόκρουση και με πλασέ έκανε το 1-2.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η αντίδραση των Χανίων με το απίστευτο γκολ του Αρζίδη, που με ασύλληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Σωτηριάδης
Βοηθοί: Σολυδάκης-Πλατζουνάκης

Χανιά (Γιώργος Μουριζάκης): Σκουμπάκης, Νικολακάκης, Παπαδοκωνσταντάκης (77’ Βαϊγκούσης), Παγωνάκης, Ράπτης, Τριμίντζιος, Ζολώτας (46’ Αρτίν), Αρζίδης, Παπαδογιάννης, Μαστραντωνάκης, Ι. Γεωργιλαδάκης (59’ λ.τρ. Κολομπάκης).

Ηράκλειο (Δημήτρης Τριβυζαδάκης): Κοιλάδης, Δολαψάκης, Κουρίνος, Ζερβάκης, Κουγιουμουτζής (64’ Στεφανάκης), Αλεξάκης, Χαϊντίνι, Κεφαλογιάννης (46’ Παπαδάκης), Καλαϊτζάκης, Νοικοκυράκης, Χιώτης (80’ λ.τρ. Ψαράς).

Εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο Ενώσεις και τραπέζι της ΕΠΣΧ στην ΕΠΣΗ

Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο αποστολές και τους παράγοντες των δύο Ενώσεων πραγματοποιήθηκαν οι αναμετρήσεις στο γήπεδο της Σούδας. Πριν από την έναρξη κάθε αγώνα οι αποστολές και οι παράγοντες ΕΠΣΧ και ΕΠΣΗ φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης η διοίκηση της ΕΠΣ Χανίων έκανε το τραπέζι στην αποστολή της ΕΠΣΗ στην περιοχή της Σούδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook