Τελευταία ενημέρωση 19:17

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Ρεθύμνου απο τον άδικο χαμό δύο φοιτητών που έχασαν την ζωή τους σήμερα το πρωί , όταν έχασαν τον έλεγχο του δικύκλου στο οποίο επέβαιναν με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στο κράσπεδο, να εκσφενδονιστούν στην άσφαλτο και να χτυπήσουν το κεφάλι τους στο οδόστρωμα.

Οι οικογένειες των δύο παιδιών που έλαβαν την τραγική είδηση σήμερα το πρωί, φίλοι, συμφοιτητές και καθηγητές έχουν βυθιστεί στη θλίψη με την είδηση της απώλειας τους.

Ο 22χρονος Διονύσης Δαμασκος και η 21χρονη Χριστίνα Ραφαηλία Χανη ήρθαν για να προστεθούν στην μακάβρια λίστα των 62 πλέον ατόμων που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο της Κρήτης μέσα στο 2016.

“H Πρυτανεία και η Σύγκλητος του Πανεπιστηµίου Κρήτης συµµετέχουν στο πένθος για την πρόωρη απώλεια του φοιτητή του Τµήµατος Φιλολογίας
∆ΙΟΝΥΣΙΟΥ ∆ΑΜΑΣΚΟΥ και της φοιτήτριας του Τµήµατος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ- ΡΑΦΑΗΛΙΑΣ ΧΑΝΗ και εκφράζουν τα θερµά τους συλλυπητήρια στους οικείους των εκλιπόντων.

Τα τροχαία δυστυχήµατα διαρκώς αυξάνονται µε αποτέλεσµα καθηµερινά να θρηνούµε θύµατα, µεταξύ των οποίων συχνά νέους ανθρώπους. Σήµερα η πανεπιστηµιακή κοινότητα θρηνεί τους δύο φοιτητές που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγαν από τη ζωή. Είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουµε τα παιδιά µας, το µέλλον αυτού του τόπου, και να µεριµνήσουµε ώστε να έχουν την κατάλληλη κυκλοφοριακή αγωγή.

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Λ. Ζώρας “

Ψήφισμα του Τμ. Φιλολογίας και του Τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας 

Το Τμήμα Φιλολογίας και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας εκφράζουν τη βαθιά θλίψη των μελών τους για τον αδόκητο θάνατο του Διονύση Δαμάσκου, φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας και της Χριστίνας-Ραφαηλίας Χανή, φοιτήτριας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Η ακαδημαϊκή κοινότητα πενθεί για την απώλειά τους. Η σκέψη μας είναι κοντά στις οικογένειές τους. 
Τα δύο Τμήματα αφιερώνουν στη μνήμη του Διονύση και της Χριστίνας την αγορά των βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον προϋπολογισμό των Τμημάτων, έτους 2016, που θα διαβάσουν οι δάσκαλοι και οι συμφοιτητές τους, μέλη της κοινότητας στην οποία ο Διονύσης και η Χριστίνα πάντα θα ανήκουν.  

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Αλέξης Καλοκαιρινός    

Η Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Έφη Αβδελά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook