Την έναρξη συνεργασίας με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Χρυσή Α. Τσαλίκη ανακοίνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων.

Η κυρία Τσαλίκη έχει διατελέσει κατά το παρελθόν αθλήτρια τένις του ΟΑΧ και προσφέρει πλέον αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της στους αθλητές και τις αθλήτριες τένις.

Η ανακοίνωση του ΟΑΧ και η ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Χρυσής Τσαλίκη:

Μια νέα συνεργασία με την διαιτολόγο διατροφολόγο Χρυσή Α. Τσαλίκη ξεκινά ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων.

Η κυρία Τσαλίκη η οποία έχει διατελέσει στο παρελθόν αθλήτρια τένις στον ΟΑΧ θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς στους αθλητές και τις αθλήτριες τένις. Ειδικότερα, το διατροφικό πρόγραμμα θα είναι προσαρμοσμένο για τον κάθε αθλητή και αθλήτρια ανάλογα τις ενεργειακές του απαιτήσεις και ανάγκες.

Παρακάτω, ακολουθεί συνέντευξη με την Χρυσή Τσαλίκη για τη συνεργασία που ξεκινά με τον Ο.Α. Χανίων.

Χρυσή, αρχίζεις μία νέα συνεργασία με τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων και θα θέλαμε την άποψή σου γύρω από αυτό το θέμα.

Θέλω να πω καταρχήν ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα έχω αυτή τη συνεργασία με τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων και τα παιδιά. Θα βρίσκομαι δίπλα τους για να τους λύσω οποιαδήποτε απορία έχουν πάνω στο θέμα της διατροφής και της άσκησης έτσι ώστε να καταλάβουν ότι αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ σημαντικός για την βέλτιστη απόδοσή τους. Είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα τους βοηθήσει στο να αποδώσουν καλύτερα και να έχουν ενέργεια, ενώ φυσικά είναι πολύ σημαντικό και για την υγεία τους. Θα κάνουμε λιπομετρήσεις φτιάχνοντας ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για το κάθε παιδί, ανάλογα τις ενεργειακές του απαιτήσεις και ανάγκες.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο θεωρείς ότι είναι αυτή ειδικότερα την περίοδο να μπορούν οι αθλητές να παρακολουθούν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής;

Θεωρώ ότι είναι δύσκολο για τα περισσότερα παιδιά να μπουν σε ένα πρόγραμμα διατροφής γιατί ακολουθώντας το, φοβούνται ίσως ή αγχώνονται. Είναι όμως πολύ σημαντικό να ξεκινά η σωστή διατροφή μέσα από το σπίτι, να βρίσκουν ένα πρότυπο, όπως θα μπορούσε να είναι ο γονέας τους και να τρώνε όλοι μαζί, βλέποντας ότι οι επιλογές που κάνουν οι γονείς είναι ίδιες με τα παιδιά, όχι οι γονείς να τρώνε ανθυγιεινά και μετά να υποχρεώσουμε τα παιδιά να έχουν μια σωστή διατροφή και να γνωρίζουν τι πρέπει να τρώνε και τι όχι. Πρέπει να υπάρχει λοιπόν θέληση και από τους γονείς, καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό και να βοηθήσουν πέρα από μένα που θα τους πω κάποια πράγματα και οι ίδιοι ώστε να προκύψει το αποτέλεσμα που χρειάζεται.

Οι προπονητές λένε ότι η διατροφή είναι το Α και το Ω για τους αθλητές τους. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη και αν ναι, γιατί;

Φυσικά, γιατί η διατροφή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που θα παίξει ρόλο στη βέλτιστη απόδοσή τους τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες. Η διατροφή πριν και μετά την άσκηση βοηθάει στο να έχουν την απαραίτητη ενέργεια και ενυδάτωση που χρειάζονται, όλα τα θρεπτικά συστατικά, την ποικιλία τροφίμων ώστε ν’ αποδώσουν στο βέλτιστο. Η διατροφή μετά την άσκηση θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών, θα λάβουν ξανά την ενέργεια που χρειάζονται και προπαντός δεν θα έχουν επιπτώσεις πάνω σε θέματα υγείας.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για σένα.

Εχω ξεκινήσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο περίπου με δικό μου γραφείο κι είμαι πολύ χαρούμενη για το ότι έκανα μια νέα αρχή. Η αθλητική διατροφή μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί βρίσκομαι κι εγώ σ’ αυτό τον χώρο για πολλά χρόνια, παίζοντας άλλωστε τένις, οπότε ο χώρος μού είναι αρκετά οικείος. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεργαστώ με τα παιδιά και θα τους δώσω να καταλάβουν τη σημασία της σωστής διατροφής.

Υπάρχει κάποια… ειδική τροφή που θεωρείται καλύτερη ή προτιμότερη για τους τενίστες;

Δεν υπάρχει ειδική διατροφή ούτε super food, αυτό που έχει σημασία είναι ένα σωστό διατροφικό πλάνο με τακτικά γεύματα και έμφαση στην ποικιλία τροφίμων και αυτό θα έχει τη βέλτιστη απόδοση στους αθλητές.

Η Χρυσή Α. Τσαλίκη διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 20 στα Χανιά. Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 28210 96604.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook