Ανακοίνωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Καπετανάκειου εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου. Οι γονείς καλούν τον Δήμο και την Περιφέρεια να κάνουν άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δημοπρατηθεί το έργο πριν τα Χριστούγεννα.

Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Έπειτα από τις κινητοποιήσεις ,τις συντονισμένες ενέργειες  των συλλόγων γονέων των μαθητών και των εκπαιδευτικών του «Καπετανάκειου» καθώς  και τη συνδρομή  βουλευτών του Ηρακλείου ο Υπουργός κος Σπίρτζης αναφέρθηκε στη χθεσινή (24/11/2016) συνεδρίαση της βουλής στο ζήτημα του Καπετανάκειου. Όπως φαίνεται από την απάντηση του σε ερώτηση των βουλευτών Κεγκέρογλου , Συντυχάκη και στο ενδιαφέρον που αναπτύχθηκε  από τους κκ Μιχελογιαννάκη, Βαρδάκη, Ηγουμενίδη  και Δανέλλη δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο στην άμεση δημοπράτηση του έργου.

Ακολουθεί το απόσπασμα από τα πρακτικά της βουλής:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΒ΄

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Αθήνα, σήμερα στις 24 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:33΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Ζ΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.

………….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Και εμείς ευχαριστούμε.

Κύριε Κεγκέρογλου, έχετε τον λόγο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, πριν τοποθετηθώ στο νομοσχέδιο, θα ήθελα να σας θέσω ένα θέμα που έχουμε ήδη θέσει και εγώ και ο κ. Συντυχάκης με επίκαιρες ερωτήσεις, το οποίο απασχολεί αυτήν την ώρα το Ηράκλειο.

Με τον ν.4412/2016 έχει προβλεφθεί μεν ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι τις 30 Απριλίου του 2017, αλλά έχει προκύψει μια διχογνωμία ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και την διαχειριστική αρχή για το αν μπορεί να κάνει τη δημοπράτηση της β΄ φάσης του Καπετανάκειου. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δείτε, αν μπορείτε και σήμερα, για να προχωρήσει αυτή η δημοπράτηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών): Θα το δω.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Σας είπα ότι το έχουμε θέσει με επίκαιρες ερωτήσεις.

Είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης χωρίς να έχετε εκδώσει εσείς τα πρότυπα τεύχη και έχουν αποσταλεί στη διαχειριστική αρχή. Εκτός αν δεν μπορεί να γίνει, οπότε να επισπεύσετε την έκδοση των εφαρμοστικών και κανονιστικών πράξεων για να λειτουργήσει ο νόμος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών): Κύριε Κεγκέρογλου, μπορεί.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Από τη στιγμή που μπορεί, χρειάζεται μια κατεύθυνση προς τη διαχειριστική αρχή, προκειμένου να δοθεί αυτή η άδεια της δημοπράτησης για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο το οποίο είναι ήδη ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών): Θα στηρίξει το Υπουργείο…

Όσον αφορά το «Καπετανάκειο» -πάμε σε άλλο θέμα- και το αίτημα που κατατέθηκε από τον κ. Κεγκέρογλου, τον κ. Δανέλλη, τον κ. Συντυχάκη -γι’ αυτό έχουν ενδιαφερθεί και ο Σωκράτης Βαρδάκης και οι υπόλοιποι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ηρακλείου-, απάντησε ο κ. Σταθάκης. Όποτε έχουμε μια αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο των δημόσιων έργων, των δημόσιων συμβάσεων, δυστυχώς, όλες οι υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Επομένως, αυτό που θα κάνουμε είναι να βοηθήσουμε να συνδράμουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου τις υπηρεσίες εκεί. Άμεσα θα επικοινωνήσω εγώ για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία του έργου και θα βοηθήσω σε ό,τι άλλο χρειάζεται. Πάντως, θεσμική εμπλοκή ή κώλυμα δεν υπάρχει.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ισχύει το μεταβατικό διάστημα, έτσι;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών): Ισχύει, βεβαίως. Ισχύει μέχρι να εκδοθούν επίσημα από την ΕΑΑΔΗΣΥ τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις θεωρούμε  ότι  οι απαιτούμενες ενέργειες για το έργο είναι πλέον αποκλειστική ευθύνη Δήμου και Περιφέρειας  και μένει να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις περιφερειάρχη και δημάρχου ότι το Καπετανάκειο είναι έργο πρώτης προτεραιότητας, ώστε  να δοθούν οι  απαραίτητες οδηγίες και να προκηρυχθεί  πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook