Η παράταξη της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου και ο Επικεφαλής της Γιάννης Σέγκος εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα  ανέφερε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης στην εκδοθείσα ανακοίνωσή για τα φλέγοντα θέματα του Δήμου Χερσονήσου, για τα οποία, όπως τονίζεται, “καμία πειστική απάντηση δεν δόθηκε”.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης απάντησε στα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη τύπου της παράταξής μας την Τρίτη 22 Νοεμβρίου με μία ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την σύγχυση στην οποία βρίσκεται αυτός και η Δημοτική Αρχή αλλά και την πλήρη ανεπάρκεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που τους ανέθεσε ο πολίτης της Χερσονήσου τον οποίο προσπαθούν να κοροϊδέψουν με φτηνές δικαιολογίες όπως θα δούμε παρακάτω.

Η ανεπάρκεια και η αναλγησία της Δημοτικής Αρχής έχουν πλέον εμπεδωθεί στην συνείδηση  του δημότη της Χερσονήσου σε όλα τα επίπεδα και ειδικά σε αυτό της καθημερινότητας. Περάν όμως αυτού, παρότι θα βόλευε την Δημοτική Αρχή, δεν μπορούμε να σιωπούμε σε θέματα αδιαφανή και επικίνδυνα για τον Δήμο και τον πολίτη.

Κομβικό λοιπόν θέμα είναι αυτό της Δημοτικής Περιουσίας. Η παράταξή μας με έγγραφό της από τις 22/12/2015 έχει ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία για την ακίνητη περιουσία, τα θέματα διοικητικών αποβολών κ.α.,  που παρά το νόμο, δεν έχει ως και σήμερα λάβει καμία απάντηση. Ο κ. Μαστοράκης με προέτρεψε σε ραδιοφωνική εκπομπή να πάω από το Δήμο να ενημερωθώ!!!!  Οφείλει να απαντήσει εγγράφως όπως ορίζει ο νόμος, πράγμα που προσπαθεί διακαώς να αποφύγει δίχως προφανή λόγο. Αποκορύφωμα της έλλειψης αισθήματος ευθύνης στο θέμα, αποτελεί ουσιαστικά η απώλεια του κτηρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Χερσονήσου, μεγάλης εμπορικής αλλά και πρακτικής αξίας,   το οποίο μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στο Δήμο Χερσονήσου. Στην περίπτωση του Ειρηνοδικείου δεν χρειάζεται αίτημα για την δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος, αλλά τρέξιμο και  διεκδίκηση με “όπλα“ που υπάρχουν για το σκοπό αυτό και που δυστυχώς η Δημοτική Αρχή αγνοεί!!!!

Δεύτερο σημαντικό θέμα είναι αυτό της μονομετοχικής ανώνυμης Δημοτικής Εταιρίας ΔΑΜΑΛ , της οποίας χάθηκε ταμειακή μηχανή από το 2011 που ακόμα φαίνεται ως ενεργή(!!!) χωρίς καμία ενέργεια από τον τότε Πρόεδρο της ΔΑΜΑΛ και σημερινό Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαστοράκη. Και γι΄ αυτό το θέμα η αντιμετώπιση του Δημάρχου μας εκπλήσσει!!!!!! Ποιος από μας, είπε ότι η απολεσθείσα ταμειακή μηχανή εκδίδει αποδείξεις για τη ΔΑΜΑΛ??? Κανείς!!! Αυτό που ρωτάμε είναι ποιος έχει τη μηχανή και γιατί δεν δηλώθηκε η απώλειά από τον τότε Πρόεδρο της εταιρίας και νυν Αντιδήμαρχο, που ο κ. Μαστοράκης μας είπε ότι το γνώριζε!!!!!  Άκρη όμως θα βρεθεί : Η Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών με αίτημά της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης,  ζητά την διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στο Νομικό Πρόσωπο για το ανωτέρω αλλά και άλλα θέματα.

Τρίτο καυτό θέμα, αυτό της κατάστασης που έχει περιέλθει ο ΧΥΤΑ της Χερσονήσου, με το υφιστάμενο κύτταρο μην να επαρκεί για την επόμενη τουριστική περίοδο και  την Δημοτική Αρχή να μην έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και κατά νόμο μελέτες για την κατασκευή νέου κυττάρου. Απογοητευτική και….. επικίνδυνη και εδώ η απάντηση του κ. Μαστοράκη στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο ΦΟΔΣΑ Χερσονήσου λέει, “με ίδια μέσα έχει προβεί στις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση νέου κυττάρου…..“!!!!!   Με ποιες μελέτες, με ποιες περιβαλλοντικές εγκρίσεις, με ποιες χρηματοδοτήσεις κ. Μαστοράκη???  Αν υπάρξει μία αστοχία ποιος θα αναλάβει την ευθύνη??? Επίσης η μονάδα ξήρανσης της λυματολάσπης  έχει υπερβεί την φέρουσα δυνατότητά της εδώ και καιρό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για την σχολική στέγη ο κ. Μαστοράκης μας προτείνει να αναμένουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Προς γνώση του πολίτη: από το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, ύψους  14.000.000ευρώ, εκτελέσθηκαν το 9 μηνο του 2016……. 238.000ευρώ!!!!!!!!!! Δεν μας ενδιαφέρει το τεχνικό πρόγραμμα λοιπόν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να το υλοποιήσετε!!!!!!!!! Κάτι αδύνατον για μια Δημοτική Αρχή που όπως φαίνεται είναι προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση υμετέρων και φίλων, ασκώντας μια καθαρά ψηφοθηρική πολιτική που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες του τόπου.

Και βέβαια κατά παγία τακτική της Δημοτικής Αρχής η αντιπολίτευση που ασκούμε είναι ανεπαρκής και για την αυτοπροβολή του επικεφαλή της Αντιπολίτευσης. Προφανώς η αντιπολίτευση όταν αντιδρά ή εντοπίζει προβλήματα στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας πρέπει ….. να τα συζητούμε μόνοι μας στο σπίτι μας με την οικογένειά μας!!!! Τα συμπεράσματα από αυτή τη θέση της  Δημοτικής Αρχής τα αφήνουμε στον πολίτη, καθώς δεν επιδέχονται σοβαρής κριτικής.   

Η Δημοτική Αρχή όμως θα κληθεί εγγράφως να δώσει απαντήσεις για όλα!!!!! Όχι όπως πρωτοφανώς έπραξε ο κ. Μαστοράκης σε κοινή μας ραδιοφωνική παρουσία από την οποία αποχώρησε κατά τη διάρκειά της, δεν ξαναεπικοινώνησε και βγήκε άμεσα σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό χωρίς την…… ενοχλητική παρουσία μου,   αλλά θεσμικά και αρμοδίως κατ΄ αρχήν στην τοπική κοινωνία μέσω του Δημοτικό μας Συμβουλίου.

Η άσκηση ψηφοθηρικής και εξυπηρέτησης φίλων πολιτικής είναι ατελέσφορη και επιζήμια για τον τόπο και σε τελική ανάλυση βλάπτει του πάντες!! Ο Δήμος Χερσονήσου θα μπορούσε να έχει μια πολύ καλύτερη πορεία και τύχη ακόμα και μέσα στην κρίση αν ασκούσε πολιτική προσανατολισμένη στις ανάγκες του δημότη και του τόπου, λογική που ουδεμία σχέση έχει δυστυχώς με τους λόγους ύπαρξης της παρούσας Δημοτικής Αρχής.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook