Σαράντα δύο (42) παράτυποι μετανάστες μεταξύ των οποίων και μια έγκυος κοπέλα φιλοξενούνται από τον Δήμο Ιεράπετρας σε κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μετά την περισυλλογή και  αποβίβασή τους στο πλαίσιο διάσωσης το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου στην Ιεράπετρα.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, τον Δήμο Ιεράπετρας και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή εθελοντών του σώματος των Σαμαρειτών του Ερυθρού  Σταυρού και της ΕΔΙΚ, οι παράτυποι μετανάστες στην πλειοψηφία τους πακιστανικής καταγωγής μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του Δήμου Ιεράπετρας στο μικρό κλειστό της πόλης, όπου και θα φιλοξενηθούν κατά την σύντομη παραμονή τους στην Ιεράπετρα.  

Την επιχείρηση συντόνισαν από την πρώτη στιγμή ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, Ταξίαρχος, κ. Μανώλης Πετάσης, καθώς και ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας, Πλωτάρχης, κ. Γιάννης Παπαδάκης, ενώ νωρίς το πρωί στο σημείο αποβίβασης έφτασε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρης Πανταζής καθώς επίσης ο αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού, κ. Νίκος Νεστοράκης, εθελοντές Σαμαρείτες, όπως επίσης και εθελοντές της ΕΔΙΚ  με σκοπό τον συντονισμό και την υποστήριξη των ενεργειών.

Σε ευρεία συνάντηση που ακολούθησε παρουσία μεταξύ άλλων του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρη Πανταζή, της Προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη, του Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Ηλία Νταραρά, καθώς επίσης και του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου διευθετήθηκαν οι περαιτέρω ενέργειες και οι λεπτομέρειες  αναφορικά με την φιλοξενία. 

Όπως αναφέρει  ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ενημερωθεί με κατ’ ιδίαν μάλιστα επίσκεψη του Δημάρχου ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και ο κυβερνητικός Βουλευτής Λασιθίου, κ. Μανώλης Θραψανιώτης, ενώ η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι οι παράτυποι μετανάστες να μεταφερθούν άμεσα σε κέντρα υποδοχής μεταναστών, όπου και θα διευθετηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ενδεχόμενη απέλασή τους. 

Όσον αφορά την φιλοξενία τους στην Ιεράπετρα ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε στο άριστο έργο των σωμάτων ασφαλείας, στην συμβολή της εκκλησίας, στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων ευχαριστώντας τους όλους δημοσίως, ενώ επισήμανε ότι  η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας μεριμνά για την διάθεση των απαραίτητων μέσων εξοπλισμού, ενώ η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας έχει αναλάβει την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και τη σίτιση των σαράντα δύο μεταναστών κατά τη διάρκεια της σύντομης, όπως τόνισε φιλοξενίας τους στην πόλη της Ιεράπετρας.       

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook