Το ΠΑΣΟΚ είχε καιρό να δει τόσο κόσμο σε πολιτική εκδήλωση και η αλήθεια είναι ότι τόσο ο γραμματέας της Ν.Ε Μιχ Καρακατσάνης όσο και τα λοιπά τοπικά στελέχη της νέας φρουράς είχαν ένα χαμόγελο χωρίς προηγούμενο. Μάλιστα είναι άξιο αναφοράς ότι στην πρώτη γραμμή κάθησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης.

 Η εκδήλωση που έλαβε χώρα παρουσία εκπροσώπων νυν και πρώην τοπικών φορέων,είχε  θέμα:

 «Πραξικόπημα στην Τουρκία, Κρίση στη Μέση Ανατολή: Μια συζήτηση για τις επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή» που συν διοργανώνουν η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι κ.κ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Χρήστος Τεάζης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής S&D.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, κάθε φορά, με πρόσχημα το αποτυχημένο πραξικόπημα προσπαθεί να γίνει ο "Πούτιν" της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θάνος Τριανταφύλλου ενω την ευθύνη οργάνωσης της αποψινής πετυχημένης εκδήλωσης, σήκωσαν με ιδιαίτερο ζήλο στις πλάτες τους τα μέλη της ΚΠΕ κκ Μπουνάκης ( υπεύθυνος Αγροτικού ) Βαρδαβας και Τζεδάκης.