“Μικρό” τόνισε ο Νίκος Αναστόπουλος ότι ήταν το 1-0 με το οποίο κέρδισε ο Άρης τον Κισσαμικό, βάσει των ευκαιριών που είχε στο παιχνίδι.

Η τοποθέτηση του προπονητή του Άρη για το ματς: «Θα έλεγα ότι ήταν ένα κομβικό παιχνίδι, πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, με την έννοια ότι ακολουθούν τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία μέσα στο Χαριλάου, με Καλλονή, Τρίκαλα και Χανιά κι ακολουθεί κι ένα εκτός έδρας παιχνίδι μετά την Καλλονή με την Ελευσίνα. Πετύχαμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα, η οποία είναι και σημαντική. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο, να συνεχίσουμε την προσπάθεια και στο τέλος που θα κάνουμε το ταμείο, είμαι πάρα πολύ σίγουρος και αισιόδοξος, άλλωστε το έχω πει, θα είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε. Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και το 1-0 βάσει των ευκαιριών που είχαμε είναι μικρό θα έλεγα, απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, όπου δύσκολα εδώ πέρα θα περάσει αντίπαλος. Ήταν μία πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ δυνατή και εντούτοις τα καταφέραμε και περάσαμε από μία πολύ δύσκολη έδρα, για τους λόγους που σας ανάφερα, για το πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Ακόμα το πρωτάθλημα έχει δρόμο, δεν έχει κριθεί τίποτα. Υπομονή να έχουμε και συνεχίζουμε… Πλέον χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο δουλειά διότι ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολη την Τρίτη και σαν Άρης που είμαστε έχουμε στόχο όσο πιο ψηλά μπορούμε να πάμε και στο Κύπελλο, γιατί είναι ένας θεσμός όπου ο Άρης έχει μία παράδοση κι εμείς είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε μέχρι εκεί που μπορούμε, χωρίς βέβαια να ξεφεύγουμε από τον στόχο, που είναι το πρωτάθλημα»

Για το αν περίμενε να ερχόταν σχετικά εύκολα η νίκη: «Μας έλειπε όμως το γκολ. Και στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Μετά το γκολ δεν είχαμε ηρεμία στο παιχνίδι μας, αδικαιολόγητα. Εκεί που φεύγαμε σε ωραίους αιφνιδιασμούς δεν μπορούσαμε να δώσουμε μία πάσα σωστή. Επειδή θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, αυτή είναι που μετράει στο τέλος».

Για το αν αισθάνθηκε ο Άρης άγχος και άλλαξε τη διάταξη στο ημίχρονο: «Όχι… Απλά με τον Άρη όλες οι ομάδες όταν παίζουν έχουν ένα έξτρα κίνητρο. Είδαμε σήμερα μία ομάδα, τον Κισσαμικό, που έπαιξε “καθαρά”, δεν είπα ότι έπαιξε “βρώμικα”, πολύ δυνατά στις δυνατές μονομαχίες. Το ποδόσφαιρο της Β’ Εθνικής το χαρακτηρίζουν δύο λόγοι, ο ένας είναι η δύναμη, οι προσωπικές μονομαχίες και το άλλο είναι οι στημένες φάσεις. Είδαμε λοιπόν ότι ήταν ψηλά παιδιά και από πίσω μετέφεραν την μπάλα στην επίθεση. Σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε το παιχνίδι, αυτό είναι που μένει στο τέλος, γιατί και με τον Αιγινιακό παίξαμε καλά, αλλά δεν κερδίσαμε».

Για το αν έκανε καλό η διακοπή του πρωταθλήματος στον Άρη: «Πάρα πολύ… Όπως είδατε είχαμε δείξει και στο φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια ότι είχαμε ανακάμψει. Η διακοπή βοηθάει μία ομάδα που δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε. Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε. Δουλέψαμε αυτές τις 15 μέρες, το δείξαμε και στο φιλικό που παίξαμε με τη Βέροια και από εκεί και πέρα δώσαμε μία συνέχεια με τη σημερινή εμφάνιση».

Για το τι παραπάνω είχε ο Άρης σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: «Τα συστήματα παίζουν τον ρόλο τους, αλλά δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας του παιχνιδιού. Ο καθοριστικός παράγοντας στη Β’ Εθνική είναι η δύναμη, οι προσωπικές μονομαχίες. Σήμερα είχαμε πάθος, βάλαμε τα πόδια μας, που δεν το κάναμε πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, κάναμε το γκολ, είχαμε ευκαιρίες να κάνουμε και δεύτερο γκολ να γίνει ακόμα πιο εύκολη η νίκη μας».

Για τη “μάχη”  του πρωταθλήματος: «Εγώ βλέπω ότι ο Άρης, η ομάδα μου θα πετύχει τον στόχο της. Από εκεί και πέρα βλέπω τον ΟΦΗ, γιατί κι αυτός έχει καλό υλικό. Είναι ομάδες οι οποίες βάσει ιστορίας θα πρωταγωνιστήσουν. Από εκεί και πέρα δεν φτάνει μόνο το όνομα ή η φανέλα, ή ο κόσμος και το γήπεδο. Είναι παράγοντες και αυτοί, αλλά δεν είναι οι καθοριστικοί παράγοντες».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook