Με επιμνημόσυνη δέηση από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Βερνιδάκη, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από βουλευτές, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη που εκπροσώπησε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τις αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιστασιακών Οργανώσεων, κομμάτων, τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης. 

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτου Μεθόδιου Βερνιδάκη. Μετά το τέλος της Δοξολογίας ακολούθησε ομιλία από την φιλόλογο  του 5ου   Γυμνασίου  Ηρακλείου, κα. Μαρία Μάρκου.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης σε δήλωση του ανέφερε: «Σήμερα γιορτάζουμε και αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Πριν από 74 χρόνια η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των μεγαλύτερων τότε αντιστασιακών οργανώσεων. Αυτή η ύψιστη πράξη Εθνικής Αντίστασης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και για τις επόμενες γενιές. Η ομοψυχία , οι συνεργασίες και η διαρκής διεκδίκηση δίνουν τη δυνατότητα να κερδίζονται ακόμη και άνισες μάχες».

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook