Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε την άμεση επιβολή κυρώσεων στις χώρες της ευρωζώνης που δεν σέβονται το Σύμφωνο Σταθερότητας με τη μορφή της διακοπής των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζόνταγκτσάιτουνγκ (Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung), που θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή.

\”Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων στις χώρες\” που ξεπερνούν το όριο του δημόσιου χρέους που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε ο Σόιμπλε. \”Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί\”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά την Ελλάδα σύμφωνα με το protothema.gr, ο Σόιμπλε απέρριψε την ιδέα της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. \”Η ζώνη του ευρώ θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της αν ένα από τα μέλη της εγκατέλειπε τη νομισματική ένωση\”, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

\”Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν οι αγορές καταλάβαιναν ότι μπορούν να διώξουν μία χώρα από την ευρωζώνη\”, επεσήμανε ο Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook