Απο την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, εν όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου και για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινόμενων παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ιδιαίτερα:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών ή των καταστημάτων, δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης, να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας http://www.gscp.gr/ggpp/site/home/ws.csp

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook