Δικαίωση στη μνήμη του αδικοχαμένου Μάρκου Τσίγκου, Ηλεκτρολόγου, θύματος του φρικτού τροχαίου που είχε σημειωθεί το Σεπτέμβρη του 2014 στο πεζοδρόμιο της οδού Αναπαύσεως αριθ.44 στον Άγιο Νικόλαο, συνιστά η  απόφαση που εξέδωσε το Πενταμελές Ναυτοδικείο Χανίων.

Είκοσι έξι μήνες μετά το τραγικό τροχαίο, τον βίαιο φρικτό θάνατο του Μάρκου Τσίγκου και με δύο αναβολές της δίκης, η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Το τροχαίο που προκάλεσε το θάνατο του πεζού Μάρκου Τσίγκου προκλήθηκε με αποκλειστική υπαιτιότητα του 21χρονου -σήμερα- οδηγού της μοτοσυκλέτας που βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους μέθης.

Έπειτα από μία μακρά διαδικασία το Δικαστήριο όσον αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης επέβαλε στον 21χρονο οδηγό της μοτοσυκλέτας:

Ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία από αμέλεια, 2 χρόνια και 6 μήνες
Ποινή φυλάκισης για παράβαση άρθρου «94 παράγραφος 2 Κ.Ο.Κ», 1 χρόνο
Συνολική ποινή φυλάκισης 3 χρόνια με αναστολή
Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων για 3 μήνες και στέρηση άδειας οδήγησης για 10 χρόνια.

Θυμίζουμε ότι το τροχαίο είχε προκληθεί το Σεπτέμβριο του 2014 λίγο πριν τις 7 το πρωί στην οδό Αναπαύσεως, έξω ακριβώς από την είσοδο της πλαζ του ΕΟΤ. Ο 19χρονος τότε οδηγός δικύκλου, που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, έχοντας πίσω νεαρή συνεπιβάτισσα, παρέσυρε έναν 76χρονο πεζό και από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά οι δύο άντρες.

Τους τραυματίες μετέφερε αρχικά στο ΓΝΑΝ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν λόγω του βαρύτατου τραυματισμού τους και οι δύο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ, σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 76χρονος Μ. Τσίγκος υπέκυψε τελικά στα τραύματά του λίγες ημέρες αργότερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook