Πίστωση για την κατασκευή-ασφαλτόστρωση δρόμων που βρίσκονται το γυμνάσιο-λύκειο Ατσιπόπουλου προς τον οικισμό του Πρινέ που θα διευκολύνει την μετάβαση των μαθητών του δυτικού Ρεθύμνου και θα λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής, υπόγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Μάλιστα σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αναφέρεται η κατασκευή δρόμου που θα συνδέει τα κτίρια του γυμνασίου-λυκείου Ατσιπόπουλου με τον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τον οικισμό του Ατσιπόπουλο με τον οικισμό του Πρινέ. Ο δρόμος είναι διανοιγμένος έχουν γίνει τα έργα υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση) και πρόκειται να κατασκευαστεί η υπόβαση, η βάση ενώ θα «πέσει» το ασφαλτικό και θα κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια.  

Η υπογραφή της πίστωσης 81.081,85 ευρώ έγινε σήμερα μετά από δέσμευση του Περιφερειάρχη μιλώντας χθες στην τελετή εγκαινίων των νέων σχολικών κτιρίων του γυμνασίου και του λυκείου Ατσιπόπουλου. 

Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος έγιναν παρουσία εκπροσώπων Αρχών, φορέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και πλήθους κόσμου, από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη, και τον ιερέα της ενορίας Ατσιποπούλου π. Εμμανουήλ Γιαννούλη εφημέριο της ενορίας Ατσιποπούλου η οποία παραχώρησε το οικόπεδο για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος. 
Η κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε με χρήματα από το ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκ. ευρώ, τα οποία εξασφάλισε η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου. Το νέο σχολικό συγκρότημα κατασκευάστηκε στο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει η Εκκλησία στη θέση «Παναγιά Ελιές» του οικισμού.

«Εκφράζουμε εκ μέρους της Περιφέρειας την ικανοποίησή μας καθώς εγκαινιάζουμε άλλα δύο σχολεία εδώ στο Ρέθυμνο που για πολλά χρόνια δεν είχαν κατασκευαστεί. Είναι το τέταρτο σχολείο που εγκαινιάζουμε, σύντομα θα εγκαινιάσουμε και το πέμπτο και ξεκινάμε ώστε να γίνει δημοπράτηση και ενός έκτου, μετά από δουλειά που έγινε από το Δήμο και την ένταξη στα Περιφερειακά μας προγράμματα. Εμείς είμαστε εδώ για να διεκδικούμε για τη νεολαία μας, καλύτερες κτιριακές υποδομές γιατί η Κρήτη τις έχει ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην σημαντικότητα του έργου, παράλληλα με τον Περιφερειάρχη αναφέρθηκαν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος -ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων –ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών , φορέων ,Αυτοδιοίκησης και Εκπαίδευσης.

Μάλιστα στους χαιρετισμούς τους τόσο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ατσιπόπουλου, όσο και ο Περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης αναφέρθηκαν στις συνεργασίες που προηγήθηκαν για πολλά χρόνια και ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλλαν για την ολοκλήρωση αλλά και τον εξοπλισμό του νέου σχολείου το οποίο αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε και στην κατασκευή του 2ου δημοτικού σχολείου Ατσιπόπουλου, το οποίο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Σημειώνεται ότι στο Γυμνάσιο Ατσιπόπουλου οι μαθητές αριθμούν τους 230 και στο Λύκειο τους 75.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook