Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Χανίων η 2η Διεθνής συνάντηση Επιχειρηματικότητας την οποία διοργανώνουν το BusinessSchool του NottinghamTrentUniversity, το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Επιμελητήριο Χανίων.

Έντεκα φοιτητές από το NottinghamTrentUniversityκαι άλλοι 16 από το Πολυτεχνείο Κρήτης θα συνεργαστούν σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Στρατηγικής και Καινοτομίας, ενώ οι φοιτητές του Βρετανικού Πανεπιστημίου εδώ και δύο μήνες έχουν έρθει σε επαφή με τρεις Χανιώτικες επιχειρήσεις με σκοπό τη διεξαγωγή εργασιών.

Οι εργασίες αυτές θα παρουσιαστούν σε μία από τις ημέρες της συνάντησης. Παράλληλα δημιουργήθηκαν μικτές ομάδες από φοιτητές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σκοπό τη διεξαγωγή εργασιών κατά τη διάρκεια της συνάντησης σε άλλες τρεις Χανιώτικες επιχειρήσεις.

Οι ιδέες των φοιτητών μας είναι εφαρμόσιμες και οι εταιρείες μπορούν να τις αξιοποιήσουν άμεσα π.χ. το πως θα δημιουργήσουν μία εικόνα brandname για τα προϊόντα τους, αλλά και πολλές άλλες ολοκληρωμένες προτάσεις» δήλωσε ο κ. Κώστας Γαλανάκης αναπληρωτής καθηγητής καινοτομίας στο NottinghamTrentUniversity.

Η ομάδα από το Nottinghamμετέχει σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη διεθνή επιχειρηματικότητα που απευθύνεται σε απόφοιτους με διαφορετικά αντικείμενα σπουδών (μηχανικούς, οικονομολόγους κ.α.) με στόχο να «αναπτύξουν ιδέες επιχειρηματικότητας βοηθώντας τοπικές εταιρείες με δικές τους προτάσεις για το πώς δηλαδή θα επεκταθούν στη διεθνή αγορά και πως θα αναπτυχτούν εκεί.»

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook