Σήμερα πρόκειται να διεξαχθή δικαστήριο  για την κινητοποίηση έξω από κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στα Χανιά, το Πάσχα του 2013

Στην κινητοποίηση αυτή προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρόμενοι για τις προσφορές από την εταιρία, αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα σε πολύ χαμηλές τιμές, που έχουν ως αποτέλεσμα να πιέζουν τις τιμές παραγωγού σε εξευτελιστικά επίπεδα.  

Οι αγρότες τότε είχαν κάνει ένα συμβολικό αποκλεισμό του εν λόγω σουπερμάρκετ στις Μουρνιές με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη στον τότε πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Μανούσο Σταυριανουδάκη και νυν πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας.

Όπως μας ανέφερε ο κύριος Σταυριανουδάκης η εν λόγω αλυσίδα σουπερμάρκετ πουλούσε εισαγόμενα κρεατικά προϊόντα (αμνοερίφια) από το εξωτερικό και τα έθεταν προς πώληση ως ελληνικά. “Αυτό συνεχίζεται και σήμερα και από άλλες αλυσίδες αλλά γίνεται πιο μεθοδευμένα και δυστυχώς τώρα δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε”.

“Πλέον πουλάμε το κρέας 3,70 , για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε αυτά τα δήθεν ελληνικά αμνοερίφια και σε πολλές περιπτώσεις δεν καταφέρνουμε καν να τα πουλήσουμε.

Αυτοί θα μας δικάζουν αλλά εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Ο κ.Σταυριανουδάκης εξέφρασε την έντονη απογοήτευση του και μάλιστα τόνισε ότι ο τρόπος που ενεργούν τα σουπερμάρκετ οδηγεί την τοπική κτηνοτροφία στον “θάνατο” της.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει ήδη μια αναβολή από το 2013 ενώ σήμερα αναμένεται να δούμε αν θα δικαστεί ή αν θα υπάρξει εκ νέου αναβολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook