Το Συνδικάτο Οικοδόμων σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλούν τα μέλη τους και γενικά τους κάτοικους των συνοικιών Ξηροποτάμου, Λίντο, ΤΕΙ - Εσταυρωμένου,  και Άη Γιάννη Χωστού σε  νέα συνέλευση με κύριο θέμα τα πρόστιμα - χαράτσια για τα αυθαίρετα κτίσματα.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο 34ο Δημοτικό στην οδό Α. Σβάιτσερ - Ξηροπόταμος, την Τετάρτη  30.11 και ώρα 19.00.

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου οικοδόμων αναφέρεται:

"Θα κάνουμε μία πρώτη συλλογή των κειμένων υπογραφών που έχουν συμπληρωθεί και θα αποφασίσουμε συλλογικά για τη κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας.

Ταυτόχρονα θα γίνει ενημέρωση για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας απέναντι στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν άμεσα κυβέρνηση - κοράκια δανειστές, με τις ευλογίες του ΣΕΒ.

Διεκδικούμε:

Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα  . Ούτε μια δόση ούτε 100! Αρκετά πληρώσαμε! Κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας  στα χέρια τραπεζίτη!

Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και μεγαλοϊδιοκτήτες γης και κατοικιών που έχουν θησαυρίσει απ’ την κατάσταση.

Με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για ΚΑΘΕ εργατική- λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονίες μας  (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης-αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολειά κλπ), επιλύοντας και  το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους  οικιστές».       Ταυτόχρονα να επιλυθεί το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου     ιδιοκτησιών.

Να συμβάλει ο δήμος στα σοβαρά προβλήματα στέγασης, σίτισης και μεταφοράς των σπουδαστών και φοιτητών της περιοχής μας.

Επίσης απαιτούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα, με νομοθετική ρύθμιση, οι εκβιαστικές  κατασχέσεις λογαριασμών και δεσμεύσεις ΑΦΜ που ήδη γίνονται ή απειλούν πάνω από 3000 εργαζόμενους συνδημότες, ομήρους οικιστές εκτός σχεδίου πόλης, για τους οποίους έχουν βεβαιωθεί υπέρογκα πρόστιμα από το δήμο Ηρακλείου και άλλους δήμους του νομού μας."