Ερώτηση για την σημαντική καθυστέρηση στην επιλογή Προϊσταμένου στην Δ.Ο.Υ.  Χανίων υπέβαλλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Β. Βαγιωνάκη & Α. Μπαλωμενάκης, αφού όπως επισημαίνουν, στο Νομό Χανίων η θέση αυτή (επίπεδο Διεύθυνσης) παραμένει κενή για περισσότερα από δυο χρόνια.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Μεταξύ των βασικών προϋποθέσεων για την  ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας  περιλαμβάνονται  αναμφισβήτητα  η ταχεία υλοποίηση   των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων  καθώς και η εδραίωση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής  φορολογικής πολιτικής. Το καθήκον της εφαρμογής της φορολογικής πολιτικής […] σε συνδυασμό με την είσπραξη των δημοσίων εσόδων εναπόκεινται στις κατά τόπους Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Ως εκ τούτου η στελέχωση  των Δ.Ο.Υ. με επαρκές προσωπικό και η τοποθέτηση  ικανών στελεχών σε  θέσεις ευθύνης θα πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης».

«Στο Νομό Χανίων η θέση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. παραμένει κενή για περισσότερα από δυο χρόνια. Ας σημειωθεί ότι για την πλήρωση της θέσης του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. είχε δημοσιευθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων η οποία είχε αναρτηθεί στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στις 10 Ιουνίου 2015. Παρά ταύτα  η θέση του Προϊσταμένου παραμένει μέχρι σήμερα κενή», σημειώνουν οι δύο βουλευτές και προσθέτουν: «Παρά τις ιδιαίτερα θετικές εισπρακτικές επιδόσεις της Δ.Ο.Υ Χανίων (αύξηση 27,75% στα έσοδα από τον ΦΠΑ επιχειρήσεων & ελεύθερων επαγγελματικών στο πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015), θεωρούμε ότι η απουσία επικεφαλής σε μια τόσο νευραλγική Υπηρεσία επηρεάζει αρνητικά τους στόχους της αύξησης της αποτελεσματικότητας των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών, της είσπραξης των δημοσίων εσόδων καθώς και την εδραίωση κλίματος φορολογικής δικαιοσύνης».

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών Χανίων:

Μεταξύ των βασικών προϋποθέσεων για την  ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας  περιλαμβάνονται  αναμφισβήτητα  η ταχεία υλοποίηση   των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων  καθώς και η εδραίωση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής  φορολογικής πολιτικής.
Το καθήκον της εφαρμογής της φορολογικής πολιτικής, της δίκαιης ερμηνείας των νόμων, της επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών σε συνδυασμό με την είσπραξη των δημοσίων εσόδων εναπόκεινται στις κατά τόπους Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Ως εκ τούτου η στελέχωση  των Δ.Ο.Υ. με επαρκές προσωπικό και η τοποθέτηση  ικανών στελεχών σε  θέσεις ευθύνης θα πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης.
Στο Νομό Χανίων η θέση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. (επίπεδο Διεύθυνσης) παραμένει κενή για περισσότερα από δυο χρόνια. Ας σημειωθεί ότι για την πλήρωση της θέσης του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. είχε δημοσιευθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων η οποία είχε αναρτηθεί στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στις 10 Ιουνίου 2015. Παρά ταύτα  η θέση του Προϊσταμένου παραμένει μέχρι σήμερα κενή.
Θα πρέπει να επισημάνουμε παράλληλα ότι ο Νομός Χανίων συγκαταλέγεται  αναμφισβήτητα στους πλέον τουριστικούς νομούς της χώρας (τόσο σε  αριθμό επισκεπτών όσο και από πλευράς εσόδων) κατέχει δε σημαντική θέση και στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
Παρά τις ιδιαίτερα θετικές εισπρακτικές επιδόσεις της Δ.Ο.Υ Χανίων (αύξηση 27,75% στα έσοδα από τον ΦΠΑ επιχειρήσεων & ελεύθερων επαγγελματικών στο πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015), θεωρούμε ότι η απουσία επικεφαλής σε μια τόσο νευραλγική Υπηρεσία επηρεάζει αρνητικά τους στόχους της αύξησης της αποτελεσματικότητας των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών, της είσπραξης των δημοσίων εσόδων καθώς και την εδραίωση κλίματος φορολογικής δικαιοσύνης.    
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Σε ποιο σημείο βρίσκεται  η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων  Προϊσταμένων   Δ.Ο.Υ.  (επιπέδου Διεύθυνσης), μεταξύ των οποίων είναι και η Δ.Ο.Υ Χανίων;
2.    Τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η επιλογή  και η τοποθέτηση Προϊσταμένου στην Δ.Ο.Υ.  Χανίων;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια)
Μπαλωμενάκης Αντώνιος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook