Ένα ξεχωριστό έργο ανάπτυξης αλλά και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος μπαίνει στην τελική ευθεία πριν την υλοποίηση. Πρόκειται για το καταδυτικό πάρκο στον δήμο Αποκορώνου που θα εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 60 στρεμμάτων και θα διαθέτει 38 τεχνητούς υφάλους. Επιπλέον, στο πάρκο που θα βρίσκεται στη θέση “Ομπρόσγυαλος” της Τ.Κ. Κεφαλά Δήμου Αποκορώνου, θα βυθιστούν ως γνωστόν, δυο πλοία που έχει διαθέσει το πολεμικό ναυτικό.

Ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας και νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης εμπνεύστηκε και κίνησε όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου και οι δυο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ, Γιώργος Γιακουμάκης οι οποίοι βοήθησαν στην προσπάθεια.

Το έργο που δρομολόγησε εδώ και περίπου ένα χρόνο ο δήμαρχος Αποκορώνου, παρουσιάστηκε σήμερα στο ΤΕΕ ΤΔΚ και όπως αναφέρθηκε το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα τεθεί ο φάκελος των μελετών προς οριστική έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στις 150-200.000 ευρώ και αναμένεται να καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Β. Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ Γ. Γιακουμάκης, που συνέβαλαν από το πόστο τους στο έργο με την παραχώρηση των 2 παροπλισμένων πλοίων. Και οι δυο αρχηγοί τιμήθηκαν γι' αυτό τον λόγο από τον δήμο Αποκορώνου.

 
 
 
 
 
 
 
 

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δώσει μεγάλη τουριστική ώθηση στην περιοχή του Αποκόρωνα, ενώ θα συμβάλλει και στην αύξηση της θαλάσσιας ζωής που έχει μειωθεί από την υπεραλίευση στην περιοχή.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook