Σημαντικότατη και πλούσια για τα κρασιά του κτήματος Ζαχαριουδάκη είναι η συλλογή διακρίσεων το 2011 από τους διεθνείς διαγωνισμούς International BIO WeinPreis στο Μόναχο (Γερμανία), Decanter στο Λονδίνο στις 17 Απριλίου (Αγγλία) και Concours Mondial de Bruxelles στις 5-6 Μαίου (που φέτος διεξήχθη στο Λουξεμβούργο). Όλα τα κρασιά κέρδισαν μετάλλια και διακρίσεις στους διαγωνισμούς αυτούς κατατάσσοντας το κτήμα Ζαχαριουδάκη στα κορυφαία οινοποιεία του κόσμου.

Στο διεθνή διαγωνισμό για κρασιά από σταφύλια βιολογικής γεωργίας που έγινε στο Μόναχο στις 25 & 26 Ιουνίου, από τη νέα σειρά κρασιών με την ονομασία ΚΩΔΙΞ, το ερυθρό από σταφύλια Κοτσιφάλι – Cabernet Sauvignon – Merlot βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο ενώ το λευκό από σταφύλια Βιλάνα και Μαλβαζία με ασημένιο.

Στον ίδιο διαγωνισμό βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο και το λευκό ΟΡΘΗ ΠΕΤΡΑ από σταφύλια Βιδιανό και Sauvignon Blanc ενώ το ΡΟΖΕ διακρίθηκε με βαθμολογία 82 στα 100.

Στο διεθνή διαγωνισμό Concours mondial που έγινε στο Λουξεμβούργο τον Μάιο σημαντικότατη ήταν η διάκριση για το λευκό κρασί Bιδιανό Κτήμα Ζαχαριουδάκη που κέρδισε ασημένιο μετάλλιο. Στον ίδιο διαγωνισμό το Syrah-Κοτσιφάλι συγκέντρωσε 82,7 βαθμούς στα 100.

Μεγάλες για τα κρασιά του κτήματος είναι και οι διακρίσεις στο διεθνή διαγωνισμό Decanter που έγινε στο Λονδίνο τον Απρίλιο. Και σε αυτόν το διαγωνισμό όλα τα κρασιά που πήραν μέρος διακρίθηκαν. Το Βιδιανό Κτήμα Ζαχαριουδάκη κέρδισε ασημένιο μετάλλιο, το κόκκινο Ορθή Πέτρα από σταφύλια Syrah & Kοτσιφάλι κέρδισε χάλκινο μετάλλιο ενώ το κόκκινο Ορθή Πέτρα από σταφύλια Cabernet Sauvignon και Κοτσιφάλι απέσπασε διάκριση.

Οι μεγάλες αυτές διακρίσεις των κρασιών του Κτήματος Ζαχαριουδάκη στους διεθνείς διαγωνισμούς αναδεικνύουν παγκοσμίως το κρητικό κρασί και επιβεβαιώνουν την ποιοτική διαφορά των Κρητικών κρασιών που πλέον αναγνωρίζουν όλοι.

Κυρίως όμως δικαιώνει το όραμα του Στέλιου Ζαχαριουδάκη και της οικογένειας του, να φυτέψουν ένα μοναδικό αμπελώνα 200 στρεμμάτων στην κορυφή του λόφου Ορθή Πέτρα δημιουργώντας ένα κορυφαίο “terroir” που δίνει μοναδικής ποιότητας σταφύλια. Στην δυτική πλευρά του αμπελώνα βρίσκεται και το υπερσύγχρονο τεχνολογικά οινοποιείο, έργο τέχνης στο σύγχρονο οινικό πολιτισμό, που αποτελεί σταθμό στη σύγχρονη και πολλά υποσχόμενη αμπελοοινική ιστορία της Κρήτης.

Το κτήμα Ζαχαριουδάκη αποτελεί και τον πλέον σημαντικό οινοτουριστικό προορισμό στην Κρήτη. Τόσο ο αμπελώνας όσο και το οινοποιείο είναι χώροι καθημερινά ανοικτοί και επισκέψιμοι για τους οινόφιλους απ’ όλο τον κόσμο και λάτρεις της φύσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook