Πριν λίγο έληξε η αναγόρευση τελετής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο σε επίτιμο Πρόεδρο και Εταίρο του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών, Ελ. Βενιζέλος, στα Χανιά.

Στην τελετή αναγόρευσης έδωσαν το παρόν πλήθος πολιτικών προσώπων, ενώ το παρόν έδωσαν από την Εκκλησία, τον στρατό αλλα και ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι από ολόκληρη την Κρήτη.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής  Ν. Βούτση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αισθάνθηκε “εξαιρετική τιμή” όπως δήλωσε για αυτήν του την αναγόρευση.

“Σας ευχαριστώ για αυτή την εξαιρετική τιμή που με επιφυλάξετε να με επικηρύξετε επίτιμο πρόεδρο και εταίρο αυτού του μεγάλου ιδρύματος που αφορά την ίδια την ιστορίας μας, το έθνος μας. Σπεύδω να σας πω ότι γνωρίζω ότι αυτή η τιμή δεν αφορά το πρόσωπο μου αλλά τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, εξ ορισμού γίνεται αυτή η τιμή προς νόμιμα αλλά και χρέος.

Χρέος σε ότι αφορά στο γεγονός πως πρέπει να εμπνέομαι καθόλη την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων μου και όχι μόνο βεβαία, από αυτό το απαράμιλλο εθνικό πολιτικό πρότυπο που μας κληροδότησε ο ΕL.Βενιζέλος ως κύμα εσαεί μάλλον, για  αγώνισμα ες το παραχρήμα ακούειν ,για να χρησιμοποιήσω την φράση του Θουκυδίδη, ο Βενιζέλος τόσο πολύ αγάπησε, τόσο πιστά μετέφρασε και τουλάχιστον όλο αυτό εμπνεύστηκε το πρότυπο του Περικλή, που ήταν το δικό του πρότυπο. Αυτό το πρότυπο του Ελ.Βενιζέλου μας είναι σε όλους μας σήμερα χρήσιμο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς όπου καλούμε τα μέσα από μεγάλες δυσχέρειες να υπερασπιστούμε την εθνική μας συνοχή και κυριαρχία.Τα πρώτυπα του Ελ.Βενιζέλου για όλους μας και κυρίως για τον πρόεδρο της δημοκρατίας είναι ταυτοχρόνως δείκτης πορείας αλλά και μέτρο ευθύνης, διότι αυτό το πρότυπο μας διδάσκει ποιό είναι το δικό μας χρεός και ποιούς στόχους πρέπει να υπηρετήσουμε.

Οι στόχοι θα ήταν πολλοί για να τους απαριθμήσω, επιλέγω τέσσερις από αυτούς γιατί βγαίνουν μέσα από το ίδιο το παράδειγμα του Ελ.Βενιζέλου, αφού πρώτα διευκρινίσω πως αυτοί οι στόχοι προκύπτουν μέσα από την φιλοσοφία του Ελ.Βενιζέλου οτι ναι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας ιστορικός λαός επειδή ακριβώς αυτοί οι στόχοι φέρνουν από πίσω μια τεράστια εθνική κληρονομιά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook