Tο παιχνίδι με όπλο λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία για ένα 17χρονο αγόρι από την Πάτρα.

Ο νεαρός, όπως δημοσιεύει το dete.gr μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ρίου με τραύμα στην περιοχή του λαιμού. Οι γιατροί του νοσοκομείου ήταν ενημερωμένοι ότι θα έφτανε ένας νεαρός που είχε πέσει θύμα πυροβολισμού.

Όταν όμως συνειδητοποίησαν περί τίνος πρόκειται, έπεσαν από τα σύννεφα! Ο 17χρονος είχε τραυματιστεί από μια πλαστική σφαίρα από αυτές που χρησιμοποιούνται σε πλαστικά πιστόλια, τύπου αεροβόλα.

Η σφαίρα σφηνώθηκε στο λαιμό του παιδιού έπειτα από «παιχνίδι» κατά το οποίο ο φίλος του έκανε σκοποβολή στο φίλο του και όταν πάτησε τη σκανδάλη, η πλαστική σφαίρα κατευθύνθηκε προς το λαιμό του 17χρονου!

Οι γιατροί ωστόσο που εξέτασαν το θύμα, ήρθαν ενώπιον ενός διλήμματος. Δεν μπορούσαν ούτε να αγγίξουν τη σφαίρα.

Κι αυτό διότι εάν θα προσπαθούσαν να την τραβήξουν, υπήρχε ο κίνδυνος είτε να φύγει προς τα εμπρός και κατά συνέπεια να οδηγηθεί προς τον εγκέφαλο, είτε να τρυπήσουν το τοίχωμα της καρωτίδας και να προκληθεί ακατάπαυστη αιμορραγία.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο νεαρός ασθενής θα κινδύνευε με θάνατο.
Οπότε οι γιατροί επέλεξαν να αφήσουν τη σφαίρα καθώς σταδιακά θα δημιουργηθεί ένας θύλακας, ο οποίος θα καλύψει τη σφαίρα που θα πάψει να αποτελεί κίνδυνο για το νεαρό…

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook