Οι γυναίκες που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο της κυήσεως ακούνε συχνά από ειδικούς και μη ότι πρέπει να αποφεύγουν το σεξ, διότι μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό. Ωστόσο, η άποψη αυτή φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το ygeiaonline.gr.

Η αλήθεια είναι ότι το όλο θέμα έχει διερευνηθεί επιστημονικά σε μία μελέτη, η οποία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Όπως έδειξε, οι σεξουαλικές επαφές στα τελευταία στάδια της κυήσεως όχι μόνον δεν επιταχύνουν τον τοκετό, αλλά ενδέχεται να τον καθυστερούν κιόλας.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Μαιευτική & Γυναικολογία» και διεξήχθη σε 93 γυναίκες, οι οποίες βρίσκονταν στο τρίτο τρίμηνο της κυήσεως. Όλες απάντησαν σε ερωτήσεις για την ερωτική τους ζωή και υποβλήθηκαν σε εξέταση τραχήλου.

Οι μισές εξ αυτών, οι οποίες έκαναν σεξ μέχρι και την τελευταία εβδομάδα της εγκυμοσύνης, γέννησαν κατά μέσον όρο στις 39,9 εβδομάδες, ενώ όσες σταμάτησαν νωρίτερα στις 39,3 εβδομάδες.

Η μελέτη κατέρριψε επίσης τον μύθο που θέλει την ορμόνη προσταγλανδίνη του σπέρματος να διεγείρει τον τράχηλο και να ενεργοποιεί τις συστολές.

«Δεν παρατηρήσαμε τέτοιου είδους φαινόμενο σε καμιά από τις σεξουαλικώς δραστήριες γυναίκες», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζόναθαν Σαφίρ, επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάϊο. «Το σεξ φαίνεται τελικά ότι δεν διεγείρει την έναρξη του τοκετού».


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook