Απάντηση στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χανίων που καταλόγισε μεταξύ άλλων και στην Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων, μη ξεκάθαρη στάση ως προς το θέμα των αιθουσών με γυψοσανίδες και τακτικές εκ των υστέρων αντίδρασης με ψηφίσματα, δίνει η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δ. Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Ένωση είχε ενημερώσει όλους εγκαίρως και είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες επαφές για το θέμα. Μάλιστα υπογραμμίζει πως αν δεν υπάρχει αναγνώρισει των καλών κινήσεων και ενεργειών μεταξύ των γονέων και των συλλόγων τους, τότε θα θα μείνουν λίγοι να παλεύουν για καλύτερες συνθήκες στην εκπαίδευση τοπικά.

Αναλυτικά η απάντηση της Προέδρου της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη:

“Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου.

Ξαφνιάστηκα πραγματικά και δεν σας κρύβω ότι στεναχωρήθηκα διαβάζοντας την επιστολή σας.

Το θέμα των άδειων αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο και στο 7ο Δημοτικό Χανίων το συζητάμε χρόνια. Να σας θυμίσω ότι το 2013 η Ενωση Γονέων συνεκάλεσε για πρώτη φορά όλους τους φορείς των σχολείων του κέντρου Δ/ντη Εκπαίδευσης, Δ/ντες Σχολείων, Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Συλλόγους Γονέων σε μια ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (και όχι ανα δύο ώστε πάντα να φταίει αυτός που λείπει)  και θέσαμε το θέμα της ανακατανομής των μαθητών των σχολείων λόγω μείωσης των μαθητών του κέντρου και αύξησης των περιαστικών περιοχών του Δήμου. Εκείνη την εποχή ήταν και μείζον θέμα το μοναδικό απογευματινό Γυμνάσιο της Κρήτης το οποίο και αναδείξαμε.
Από τότε κάθε χρόνο είμαστε παρόντες σε όλες τις συναντήσεις που γίνονται  από άλλους φορείς , αλλά το πιο σημαντικό με παρεμβάσεις και πιέσεις προς τις 2 Δ/νσεις εφ  όσον αυτές είναι οι αρμόδιες για τη ληψη των αποφασεων.

Στις 29/6/2016 (καλοκαιράκι δεν είχαμε κάτι καλύτερο να κάνουμε!) ζητήσαμε  και είχαμε συνάντηση με τους Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας με πρώτο θέμα την ανακατανομή των μαθητών αναφέροντας ότι θέλουμε προτάσεις συγκεκριμένες και με βάθος χρόνου ώστε να μην αναλωνώμαστε διαρκώς και να δοθούν επιτέλους λύσεις. 

Είχαμε τη  συναίνεση  των Δ/ντων και τη δέσμευσή τους για ανακατανομή μαθητών από τα Δημοτικά στα Γυμνάσια στο τέλος του σχολ. έτους 2016-2017 ώστε να δουλευτεί στα σχολεία η πρόταση  σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους  και για το τρέχον έτος θα φρόντιζαν οι Δ/ντες των σχολείων και οι Δ/νσεις εκπαίδευσης να κυλήσει ομαλά η χρονιά. 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ  για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Στις 30/11/2016 ενημερώθηκα από γονέα του 1ου Γυμνασίου για τη μεσοτοιχία σε Γυμνάσιο του Κουμπέ. Επικοινώνησα άμεσα με  το Δ/ντη Β/θμιας ζητώντας συνάντηση των θεσμικών φορέων, όσων εμπλέκονται και  θέτοντας  τα ερωτήματα που προκύπτουν.

1) Πως σε ένα σχολείο, δεδομένου ότι σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχει διαθεσιμότητα αιθουσών σε άλλο σχολείο, εγγράφονται μαθητές στην αρχή του έτους και ένα μήνα μετά ζητείται αίθουσα. Πού ήταν πριν; Περιφέρονταν; Και αν ναι γιατί;

2) Οι γονείς είχαν ενημερωθεί ότι πιθανόν κάποια παιδιά θα περιφέρονται;

3)Τελικά στο βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό για το τρέχον έτος ήταν γνώστες όλοι στη σχολική κοινότητα από την αρχή του έτους;

4)Τελικά υπάρχει καταλογισμός ευθυνών;

Επι της ουσίας αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της ανακατανομής .

Λόγω απουσίας του κ Δ/ντη Β/θμιας στο εξωτερικό κανονίσαμε  συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα καθ όσον υπάρχει  η ειλημμένη απόφαση του να προχωρήσει στη διάρκεια του χρόνου στις απαραίτητες κινήσεις, ως προανέφερα από την 29η Ιουνίου. Σας ενημέρωσα άμεσα για τη συνάντηση που επίκειται , ως εκ τούτου αν μη τι άλλο είναι άστοχη η προτροπή προς την Ένωση, αφού ήδη ως όφειλε είχε προβεί σε άμεσες επαφές. Πολύ λοιπόν λυπήθηκα καλοί μου φίλοι και θα ήθελα να σας θυμίσω οτι , εάν μεταξύ μας δεν αναγνωρίζουμε τις καλές κινήσεις,τις σωστές πρακτικές το ενδιαφέρον και την προσπάθεια  των εθελοντών γονέων και χωρίς δεύτερη σκέψη τους απαξιώνουμε τότε πιστέψτε με θα μείνουμε λίγοι. Τα παιδιά όμως έχουν ανάγκη από ενεργούς γονείς γι αυτό και συνεχίζουμε όλοι μαζί στηρίζοντας και βοηθώντας ο ένας τον άλλο.

Κάποιες σκέψεις από 
Την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Δ. Χανίων  Σοφία Μαλανδράκη”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook