Ένα αναπάντεχο δώρο για την αγορά του real estate στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα  του Κολυμπαρίου, κάνει η γνωστή Βρετανική εφημερίδα Telegraph με άρθρο της που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δημοσιογράφος Mr  Christopher Middleton, ειδικός σε θέματα real estate και τουρισμού, μετά από έρευνα αγοράς, έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα 20 καλύτερα μέρη ανά τον κόσμο για αγορά δεύτερης κατοικίας.

Ανάμεσα σε αυτά, φιγουράρει το Κολυμπάρι Χανίων, ως μια από τις πιο ορθολογικές επιλογές για την αγορά σπιτιού.

Ο δημοσιογράφος στο άρθρο του κάνει ένα εκτενές ρεπορτάζ εκθειάζοντας την  περιοχή που αποτελεί ένα \”ιστορικό, αυτάρκες και παρθένο περιβαλλοντικά μέρος\”.

Όπως τονίζεται στο άρθρο της Telegraph, το Κολυμπάρι, ενώ βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από το αεροδρόμιο των Χανίων, το επίπεδο οικοδομικής δραστηριότητας, άρα και κορεσμού της περιοχής, είναι εξαιρετικά χαμηλό.

και συνεχίζει

\”Δεν υπάρχει μόνο μια παραλία με μπλε σημαία, αλλά ένα πλήθος από λιμνοθάλασσες και όρμους που μπορεί να φτάσει κανείς μέσα σε 20 λεπτά από το κέντρο των Χανίων\”

\"\"

Αφορμή για τη σύνταξη της \”λίστας του Christopher\” στάθηκε όπως σημειώνει στην εισαγωγή του άρθρου του, το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης πολλές χώρες επιλέγουν να \”ελαφρύνουν\” τους φόρους που αφορούν στην ξένη ακίνητη περιουσία και έτσι παρουσιάζονται συνεχώς νέες ευκαιρίες για τους επενδυτές του real estate ανά τον κόσμο.

\”Με την σωστή έρευνα και τις σωστές συμβουλές, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να \”πιάσετε\” ένα δεύτερο σπίτι, κάπου που δεν το περιμένατε\” προτρέπει τους χιλιάδες αναγνωστές της η Telegraph.

Το Κολυμπάρι παρουσιάζεται έτσι σαν μια από τις 20 καλύτερες ευκαιρίες για τους επενδυτές του  real estate, μια διαφήμιση που εν μέσω οικονομικής κρίσης και κρίσης στην κτηματαγορά, έρχεται σαν μάννα εξ\’ ουρανού.

Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες περιοχές που συντροφεύουν το Κολυμπάρι στη λίστα, βρίσκονται σε χώρες όπως η  Ρωσία, η Ιταλία, η Γερμανία, η  Αυστρία, η Κένυα, η Σλοβενία, το Βιετνάμ, η Τουρκία κτλ.

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook