Σε μια ακόμη συνεδρίαση που αφορά σε φλέγοντα ζητήματα για την καθημερινότητά των πολιτών, προχώρησε ο Σύλλογος Κατοίκων της Παλιάς Πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα εξής:

1. Οι Κάτοικοι της Παλαιάς Πόλης επιθυμούν να εκφράσουν τα συγχαρητήρια τους και τις ευχαριστίες τους στο Σύλλογο ΄΄Οι Φίλοι του Βυθού΄΄ για τον καθαρισμό που έγινε για ακόμα μία φορά στο λιμάνι.

Το παλαιό λιμάνι των Χανίων είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μας μνημεία και όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ώστε να το διατηρήσουμε ως του αξίζει. Παρακαλούμε τους ΄΄Φίλους του Βυθού΄΄ να δημοσιοποιήσουν το βίντεο που έχουν τραβήξει με την κατάσταση του βυθού, προκειμένου να αντιληφθούμε όλοι μας το μέγεθος της ρύπανσης.

2. Εξακολουθεί ο σύλλογός μας να δέχεται συνεχείς καταγγελίες από κατοίκους των οδών: Χατζημιχάλη Νταλιάνη, Σαρπηδώνος, Καλλεργών, Δρακοντοπούλου, Καψοκαλυβών κ.ά. πού αφορούν στη διατάραξη της κοινής ησυχίας από τη χρήση μουσικής των εκεί καταστημάτων, την ηχορύπανση από την οχλαγωγία του κόσμου που συναθροίζετε σε αυτά και την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα.

Για μία ακόμη φορά ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εφαρμογή και την τήρηση των νόμων, στοιχειώδης προϋπόθεση για την ομαλή συνύπαρξη κατοίκων, καταστηματαρχών και επισκεπτών. Ο σύλλογος δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με συνεχείς επισκέψεις στους αρμόδιους φορείς καθώς και με γραπτές καταγγελίες, ερωτήσεις και όλες τις απαιτούμενες κοινοποιήσεις προς αυτούς.

3. Καταγγέλθηκε στο σύλλογο το κλείσιμο της οδού Γερασίμου εδώ και αρκετό καιρό από το Δήμο λόγω της πιθανής κατάρρευσης κάποιων κτισμάτων. Καθώς η διέλευση είναι αδύνατη οι κάτοικοι ζητούν την επίλυση του θέματος το συντομότερο δυνατόν.

4. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού εντός των ορίων της Παλιάς Πόλης. Αποφασίστηκε η αποστολή σχετικού εγγράφου στο Δήμο.

5. Το Δ.Σ. συμφώνησε στην υιοθέτηση και επαναδημοσιοποίηση προτάσεων του προηγούμενου Δ.Σ. που αφορούν το κυκλοφοριακό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook