Απάντηση έστειλε λίγο νωρίτερα ο Δήμος Χανίων στο δημοσίευμα μας για την παράνομη στάθμευση του αυτοκινήτου του Δημάρχου στην Πλατεία Κατεχάκη στο παλιό Τελωνείο.

Ειδικότερα: 
                                                        
«Αναφορικά με το άρθρο, με τίτλο “Τι να περιμένεις όταν ο ίδιος ο δήμαρχος Χανίων είναι γαϊδουρίστας;” που δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη 8/12/2016, στην ιστοσελίδα σας, σας γνωστοποιείται ότι για τη Δευτέρα 5/12/2016, οπότε και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής τελετής η ετήσια έκδοση του Δήμου Χανίων “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ” είχε γίνει συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και εδόθη η δυνατότητα στάθμευσης στην Πλατεία Κατεχάκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.  

Σε αυτό το πλαίσιο έπειτα από την προσέλευση του Δημάρχου Χανίων στην εκδήλωση το υπηρεσιακό όχημα στάθμευσε μαζί με τα υπόλοιπα στον συγκεκριμένο χώρο. 

Ως εκ τούτου παρακαλείσθε για την ισότιμη αποκατάσταση της αλήθειας.»

Τι μας λέει όμως εδώ ο Δήμος; 

Μας λέει ότι υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, αφού για όλες τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες του έτους απαγορεύεται η κίνηση και η στάθμευση, αλλά ειδικά για εκείνη την ημέρα λόγω της παρουσίασης της έκδοσης του «Εν Χανιοίς», που θα πήγαιναν στο ΚΑΜ και οι επίσημοι, δόθηκε ειδική άδεια από το Λιμεναρχείο. 

Δηλαδή ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο και κατ’ επέκταση το Λιμεναρχείο έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα την απόφαση του ΣτΕ, που πριν λίγο καιρό απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει επιχειρηματίες και ουσιαστικά απαγόρευσε καθολικά και χωρίς αμφισβήτηση την κυκλοφορία και την στάθμευση στο παλιό λιμάνι.

Δηλαδή με πιο απλά λόγια, προκειμένου να κάνει την δουλειά του Δήμος αδιαφορεί για το νόμο αλλά όταν ζητάνε οι επιχειρηματίες και οι πολίτες να μπορούν να παρκάρουν, τότε ισχύει ο νόμος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook